tuuri%20rivoli.jpg

Torstai aamuna hetken mielijohteestä päätettiin kerätä kimpsut ja kampsut autoon ja kääntää autonnokka kohti Keskisen ostosparatiisia. Lapsille oli luvattu, että jossain vaiheessa käytäisiin tivolissa ja keli ulkona näytti siltä ettei ainakaan pellolle olisi asiaa. Poikia ei ensin kiinnostanut tuon taivaallista koko tivoli, mutta innostuivat kuitenkin paikan päällä muutamaan laitteeseen menemään. Pikkuneidillä riitti iloa alusta loppuun saakka.

tuuri%20tivoli1.jpg

Ja pienimmilläkin riitti katseltavaa. Ulkona oli vaan ihan törkeän kylmää, eikä kauaa pystytty tivolissa kiertelemään. Ihana Suomen kesä, helteinen heinäkuu. Jotain lämpötilasta saattaa kertoa myös se, että moni laitteen pyörittäjä oli varustautunut toppatakilla, tumpuilla ja pipolla. Jos jotain positiivista pitää hakea, niin hyttysistä ei ollut tällä kertaa tietoakaan. :)

tuuri%20tivoli.jpg

Ostoslistalla oli jalkapallot lapsikolmikolle,(mineille mini-kokoiset kikkailupallot) lentopallo edellisen puhjenneen tilalle ja tarttui matkaan myös koripallo. Ihan selvästi lapsijoukko innostyi uudesta jalkapalloharrastuksesta, kunhan vaan olisi joku, jolla olisi aikaa lähes koko ajan olla potkimassa palloa pihamaalla.

Yksi murheenkryyni on ollut omistamani ikivanha puhelin, joka puhelun tullessa hälyttää vain hyvällä tuurilla ja yleensä ei silloinkaan. Akkukin monen monta vuotta vanhasta Nokialaisesta on lähes kuollut jo aikoja sitten ja kokoajan sitä sai olla lataamassa. Jatkuvasti saan kuulla "narinaa" kun en vastaa puhelimeen, mutta toisaalta onhan siinä puolensakin kun hommia ollaan tekemässä niin silloin ei ehdi höpistä. Kummasti olen älypuhelinvastaisena sillä sinnitellyt, mutta nyt kun vielä Nordeastakin loppuu tunnuslukutaulukon käyttö, on aika siirtyä nykyaikaan.

"Minkälaista puhelinta saisi olla?" No siinäpä vasta kysymys. Helppo käyttöisyys on kriteeri 1. minkälaista etu -tai takakameraa? Hä? Niin, onhan mulla tuo järkkäri, jolla tykkään kuvata. Ei tarvii olla kameraa ollenkaan, mutta kaikissapa kuulemma nykyään on. Edullisimmissa välttävät ja kalliimmissa jo todella hyvät. Minkälaisia muita ominaisuuksia saisi olla? No ainoastaan toivon, että (uutta rakkauttani) Spotifytä pystyn kuuntelemaan, joten se langaton yhteys UBL:n matkakaiuttimen kanssa saisi löytyä. Kuulemma bluetooth on nykyään kaikissa nykyaikaisissa malleissa.

Kun aloitettiin keskustelu palveluhenkisen myyjän kanssa, hän oikeasti ihmetteli ja vielä "kädestä päivää" onnitteli, kuinka joku minun ikäluokan ihminen pärjäsi nykypäivänä ilman älypuhelinta. Hyvin olen pärjännyt. Olen kuulemma katoavaa luonnonvaraa.  Kun keskustelu jatkui pidemmälle, tuskin enään ihmetteli ja luultavasti toivoikin typerieni kysymysten saattelemana. että olisin ostanut jonkun historiaa huokuvan Nokialaisen, mutta iloisesti kyllä esitteli ja "ajoi sisään" muistikortin mukaan lukien uuden luurini. Panssarilasin ja kuoret suositteli myös hankkimaan ja nyt ne odottelee keittiön pöydällä paikalleen asennusta.

Viikonloppu onkin mennyt lähes epätoivoisesti yrittäessä tutustua uuteen luuriin ja täytyy todeta että ei meinaa ottaa sujuakseen. Kun piti soittaa, hieman tuli jo ikävä lasista haljennutta Nokialaista. Sen lasiin tuli muuten särö, kun vasikka kerran astui sen päälle navetan betonilattiaa vasten. Tästä uudesta tuskin olisi samanlaisen tapaturman jälkeen jäljellä yhtikäs mitään. Joku kuitenkin kysyy, minkä ostin, niin Samsungin. Sen enenpää en osaa sanoa. Saattaapa olla, että kohta vaihdan kortin isännän CAT:tiin ja ujutan sille tuon älypuhelimen. Sen voisi hyvin saada markkinoitua vaikka sillä, ettei aina tarvitsisi soittaa pellolta minulle ja kysellä tulevien päivien muuttuneita sääennustuksia. Tai toisaalta onhan se kiva välillä toisen ääntä kuulla, kun se on lähes aina hommissa.

20170703hein%C3%A4%20034.jpg

Eilen opin ottamaan kuvia ja kas kummaa kun niitä onkin näppärä laittaa jakoon ihan itse tilanteesta ilman kuvien ensin lataamista koneelle. Järkkäri kyllä on ja pysyy, mutta tilannekuvissa puhelin on ihan ok. Ehkä mä tästä pikkuhiljaa opin. Avasin tilin jopa instagramiin, mutta sen käytöstä en ole saanut vielä langanpäästä kiinni.  Koneelle ei meinaa ehtiä enään kuin tosi harvoin, niin nyt silloin tällöin kuulumisia on hyvä laittaa puhelimen kautta. Vielä kun keksin yhteydenpidon sukulaistyttöihin, jotka ovat pikkuneitien kummitädit, niin johan alkaa kuvia tulla E ja M. :)

Koko lapsikatraan kummitäti, Super-Paula on taas pitänyt kotona langat käsissä, kun ollaan paalattu kuluneena viikonloppuna evästä talven varalle navetan väelle. Tai siis isäntä paalaa ja minä käärin.

hein%C3%A41.jpghein%C3%A4.jpg

Vaikka puhelimen kanssa on otettu askel kohti nykyaikaa, maataloushommissa mennään jälleen hieman toiseen suuntaan. Tänään olisi aika rasvata kanttipaalain, eli niitä pieniä heinäpaaleja tekevä kone. Saattaapa meidän vuosimallia -64 oleva Nuffikin päästä jälleen kärrynveto hommiin. Kovin isoja pyöröpaaleja ei toki meidän nykyinen pyöröpaalainkaan tee, mutta ei niitä kuitenkaan hangolla käsipelillä kärryyn heitellä. Yleensä innokkaita talkoolaisia heinäpellolle riittää paarmoista huolimatta. Heinät on nyt levällään ja tänään niitä käännellään ja pöyhitään. Haaveissa olis viedä lapset rannalle ekaa kertaa tänä kesänä, mutta saapa nähdä mihin kaikkeen aika riittää.

Alla kuva parilta pikkupaalireissulta viime kesältä. Heti tuli mukavia muistoja!

0000000000000000000000000000000000000000

kuivahein%C3%A41.jpg

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!