Muut metsästää Pokemoneja, mutta meilläpä metsästetään pieniä sini-valkoisia figuureja eli smurffeja ja niihin liittyviä muita henkilöitä ja eläimiä. Rontti-kissa on kovassa suosiossa lasten keskuudessa, eikä kauaa saanut piilotella rannan pusikossa sienen alla. smurffi%20rontti.jpg

Meillä on lähes joka kesä ollut joku kesän kestävä tehtäväprojekti lapsille rannassa ja se meinasi ihan unohtua tältä kesältä kokonaan. Jo ekalta Jyväskylään suuntautumeelta ultrareissulta silloin varhain keväällä tuli hankittua lelukaupasta tarjouksessa olevia schleichin figuureita pieni kassillinen tähän tarkoitukseen.

Nyt meneillään oleva pokemonjahti palautti aiemmat suunnitelmat mieleen. Itseasiassa meidän perheestä ei löydy yhtään älypuhelinta, joten koko virtuaalijahti on mennyt meiltä ihan ohi enkä edes tiedä mitä siinä tehdään tai yritetään. Meidän omassa jahdissa lapset koittaa kasvattaa mökin hyllynreunalle kasvavaa smurffifiguureiden riviä mahdollisimman pitkäksi kesän aikana. Koska hanke oli kokonaan unohtunut, ekalla kerralla piiloon meni kolme ukkoa, jotta jokaisella olisi löydettävää. Muuten puskaan sujahtaa aina vain yksi kipale ja piilotkin muuttuu kesän edetessä haastavimmiksi. Ja koska rannassa tulee saunottua useampana iltana viikossa rivi kasvaa nopeaan tahtiin ja johan sielä onkin niitä hyvä alku. Lapset on tästä niin innoissaan ja rantasaunaanhan olisi päästävä nyt joka ilta! Eikä ikinä voi tietää, vaikka mökin reunalla rehottavista mustikkapuskista paljastuisi etsitty hahmo.smurffi.jpgsmurffi1.jpg

Figuuri siis voi olla piilossa mökissä, mökin ympäristössä tai matkalla rantasaunaan. Silmät tarkkanan siis saa olla jokainen smurffaaja. Rastia sitten saunakirjaan, kuka on ollut syksyllä onnekkain metsästäjä.

Järvivesi on muuten vieläkin kivan viileää, mutta pulikoimaan pystyy helposti ilman saunaakin. Ihanaa, että tänä kesänä kaikki lapset on niin innoissaan uimisesta ja pieninkin pysyy pinnalla hyvin kellukkeiden avulla, eikä enää ole kokonaan sylissä uitettava tapaus.

sm%20ranta.jpg

Tämä oli niin ihana näky, kun isäntä ja koko lapsikatras malttomina vahtivat milloin nakit on saanut takassa tarpeeksi väriä.

rantasauna.jpg

Ja sitten iltapalanakit häviää hetkessä.

nakki.jpg

Tällä hetkellä näistä reissuista nauttii itsekin ihan maksimilla. Ensi kesänän ja sitä seuraavana meillä onkin ihan erilainen hulina taas käynnissä, mutta kun isommat lapset kasvaa samaa vauhtia, niin eiköhän tästä ihan kunnialla selvitä. Vauvojahan on myös kiva pitää aina veden vaihdon yhteydessä paljussa. Ei tietenkään ihan pikkuisina, mutta varmaankin jo ensi kesänä hyvinkin, sillä lämpötilahan on juuri optimaalinen myös pikkuisten kylpyhetkiin.

Aurinkoista ja helteistä alkanutta viikkoa!