halloween97%2C0.jpg

Kun illat pimenee ja viileys valtaa maan on aika alkaa suunnittelemaan joka vuotisia Halloweenpippaloita. Halloween on meidän perheessä Jolulun jälkeen odotetuin juhla. Olen viimeisen päälle "jouluihminen" ja syksyllä saapuva haamujuhla saa ajatukset suuntautumaan talvea odotellessa muuhunkin, kuin tulevaan joulunaikaan. Perinteisesti halloween on sadonkorjuun päättymisen ja vainajahenkien juhla. Kekri on myös sadonkorjuunjuhla, mutta ilman naamiaisasuja. Ja pyhäinpäivä eli pyhämiesten päivä taas sitten pyhitetty vainajille. Kekrijuhlaa juhlitaankin nykyään pyhäinpäivänä, joka sijoittuu marraskuun alkuun. Halloween, eli kurpitsajuhla on saanut vaikutteita molemmista ja amerikasta on periytynyt juhlien leikkisyys ja naamiaisvaikutteet.

Eksyin viime viikonloppuna Punanaamion -nettisivuille ja tilasin lisää halloweenkampetta. Meille kaikille uudet asusteet ja hieman muutakin hyytävää rekvisiittaa. Osa koristuksista onkin kulkenut mukana jo iät ja ajat ja olleet lainassakin monissa ystävien pippaloissa. Hieman oli jo aika varastaoa uusiakkin. No jokatapauksessa sunnuntaina tein tilauksen ja tiistaina oli jo loota noudettavissa lähipostista. Nopeaa ja ripeää toimintaa siis.

halloween%202015.jpg

Tamrereella asuessani järkkäsin joka vuosi halloweenpippalot, joista nuoruuden aikaiset ystäväni varmasti muistavatkin isot pahviset kurpitsapäät, vai miten on? Muut muistikuvat saattavat hyvinkin olla pimennossa. :) Nyt on juhlameininki huomattavasti rauhoittunut vajaa parinkymmenenvuoden takaisista viinanhuuruisista pippaloista, mutta sanotaanko näin, että laatuun on nyt panostettu ja juhlitaan täysin lasten ehdoilla.

halloween2%2C0.jpg

Meillä on ekat Halloweenit jo syyslomalla, toiset järkätään luultavasti vielä lähenpänä oikeaa ajankohtaa eli lokakuun viimeistä päivää.

Tässä vielä kuvia viimevuoden halloweenkekkereistä:

halloween1%2C0.jpg

Hirviö ja noita

halloween4%2C0.jpg

Ruokapöydän paikkakortit

halloween%2C0.jpghalloween3%2C00.jpghalloween5%2C0.jpg

Meidän nykyinen eskarilainen otti kaiken ilon irti puvustaan. Ja olihan se aika kamala.

halloween7%2C0.jpghalloween8%2C0.jpg

Verenhimoinen vamppyyri viekotteli puissa

halloween6%2C0.jpg

Viime vuonna pihlajanmarjoja oli pusikot punaisenaan.

halloween92%2C0.jpghalloween91%2C0.jpghalloween9%2C0.jpghalloween93%2C0.jpghalloween94%2C0.jpg

halloween95%2C0.jpghalloween96%2C0.jpg

Mitähän kaikkea kivaa sitä keksisi tämän vuotisiin juhliin? Lapsilla on aika suureelliset kuvitelmat tulevista pippaloista. Viime vuonna oli pihalla aarteenetsintäreitti ja sellainen suunnitteilla tänäkin vuonna. Edellisissä pippaloissa myös tongittiin " silmämunia" sermintakana olevasta (spagettia ja liivetelimaa sisältävästä) noidankattilasta. Ja minä olin lakanaan sonnustautunut kummitus, jota lapset pommitti pihalla vesi-ilmapalloilla. :)

Juhlitaanko teillä Halloweeniä?