TOM7.jpg

Alkuviikko alkoi maanantain kunniaksi kasvihuoneella puuhailusta, joka onkin jäänyt ihan heitteille jo muutamaksi päiväksi. Tänään päätettiin tehdä sadonkorjuu laajemmassa mittakaavassa ja siinä meidän 4-vuotias on mahdottoman innokas apulainen. Lähes päivittäin hän käy oma-aloitteisesti keräämässä kaikki kypsät tomaatit, mutta tänään käytiin myös suippopaprikoiden, keltaisten paprikoiden ja chilien kimppuun. Kurkut on jokapäiväistä keräyskamaa myös.

TOM2.jpg

Jo pelkkä ilme kertoo, kuinka onnellinen hän on päästessään saksimaan puskiin.

TOM4.jpgTOM1.jpg

Keltainen kirsikkatomaatti "Ildi" jaksaa edelleen puskea valtavasti satoa. Tätä lajiketta on paljon puutarhureiden keskuudessa parjattu, mutta minä tästä tykkään ja laitan kyllä seuraavanakin vuonna. Ja ehkä kaksin kappalein. Niin paljon tämä on tuottanut hedelmiä, että jokainen yksittäinen oksa on pitänyt sitoa kiinni. Painoa tulee sen verran paljon, että ilman ylös sitomista oksisto napsahtaa herkästi poikki. Näistä makoisista hedelmistä olisi kiva kokeilla keltaisen ketsupin valmistusta. Myös lapset napsivat näitä suoraan pensaista mielellään.

TOM.jpgTOM3.jpg

Chilipuskat ovat aivan villiintyneet tänä kesänä ja jos tarkkaan katsoo, sieltä puskee jo kolmatta satoa tälle kesälle. Näitä olisi tarkoitus kuivattaa talveksi säilöön.

Tomaattipensaat puskee huikeaa tahtia uusia tomaatteja ja valtavasti on raakileita odottamassa kypsymistä. Raakileita on useanpia satoja ja päivittäin riittää kerättävää. Lämmittimen avulla kasvihuonekausi jatkuu vielä pitkään. Jos liian kylmää alkaa tulla, tomaatit kerätään raakileina sisälle ja ne kypsyvät pöydälläkin, maku tosin hieman kärsii.

TOM9.jpgTOM5.jpg

Keltaiset paprikat jäivät tänä kesänä kooltaan pienehköiksi. Vielä jäi paprikoita odottelemaan kypsymistä. Arvatkaapa vaan, mitä meillä näistä valmistetaan? Jep, paholaisenhilloa tottakai!

TOM6.jpg

Pieni puutarhuri ylpeänä sadostaan. Ja ihan on syytä ollakin.

TOM8.jpg

Tässä vielä viikon-parin vanha kuva kasvihuoneen tomaattien kokoerosta. Isoin ja pienimmät ja kaikki muut jotain tältä väliltä. Harmikseni en ehtinyt jättiläistä punnita, sillä joku oli siitä jo puolet pistänyt parempiin suihin.

tommaatti2.jpgtommaatti3.jpgtommaatti1.jpg