kakku5.jpg

Leivottiin ystävän kanssa kolmen suklaan kakku mun synttäreille omalla variaatiolla.

POHJA:

150g keksimurua

50 g sulatettua voita

TÄYTE:

1.5  Levyä Bandan tummaasuklaata

1 Levy Bandan Maitosuklaata

1 Levu Bandan valkoista suklaata

2 Rasiaa maustamatonta tuorejuustoa (Jos käytät esim vanilija-tuorejuustoa, jätä sokeri pois kokonaan)

6 dl Kuohukermaa

3 rkl Sokeria

9 kpl liivatelehtiä

Täytteet tehtiin kolmessa osassa jokaisen suklaavärin mukaan.

kakku.jpg

Murenna keksit hienoksi ja sekoita sulatetun voin kanssa taikinaksi. Taputtele se leivinpaperitetun irtopohjavuon pohjalle ja nosta jääkaappiin hetkeksi.

Laita 3 liivatetta kylmään veteen liukenemaan

Sulata yksi levy suklaata mikrossa. Kakun kerrosten välithän voi laittaa haluamaansa järjestykseen.

Vatkaa 2 dl kermaa jämäkäksi vaahdoksi ja mausta se ruokalusikallisella sokeria.

Lisää sekaan noin 0,7 purkillista tuorejuustoa ja sulatettu suklaa. Sekoita hyvin.

Purista liivatteesta ylimääräinen vesi tarkasti pois ja lisää sekaan 2 rkl kiehuvaa vettä. Kaada seos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen kerma-suklaatäytteen sekaan.

Kaada seos välittömästi irtopohjavuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi vuokaan, vältä sotkemasta reunoja. Nosta jääkappiin 15 minuutiksi jähmettymään ja valmista samalla kaavalla seuraavat kerrokset. Muista hyytymisvälit, jotta kerrokset ei sekoitu keskenään.

Anna kakun jähmettyä jaakapissa ainakin neljä tuntia.

kakku1.jpgsyntt%C3%A4rit4.jpg

Suklaa koristutkset. Sulata suklaa mukissa mikrossa. Kaada sulanut suklaa esim. pieneen minigrippussiin ja leikkaa nurkkaan pienen pieni reikä. Pursota haluamiasi kuvioita leivinpaperitetulle lautaselle tai tarjottimelle ja nosta jääkaappiin jähnettymään.

kakku2.jpg

Koristele kakku haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua. Ja nauti hyvässä seurassa!

kakku3.jpg

kakku4.jpg