00gril5.jpg

Niinkuin ekasta kuvasta saattaa päätellä, meillä aloitettiin grillikausi viikonloppuna. Ai että olikin pitkästä aikaa hyvää. Grilli kyllä on itsessään käytössä ympärivuoden, sillä isäntä tykkää yleensä sillä paistella pihvit ennenkuin alkaa sisällä käryyttämään. Varsinkin isommalle porukalla. Mutta nyt siis löysin sattumalta monta vuotta sitten joululahjaksi saadut metalliset grillivartaat ja ne pääsivät heti testiin. Laittelen toisen postauksen vielä myöhemmin grillattavista.

00gril7.jpg

Neidin kanssa käytiin eilen kasvihuoneella fiilistelemässä ja katselemassa valkoisia narsisseja. Niissä fiiliksissä päätettiin keräillä lyhdyt pois terassilta ja neiti 2 vee sanoi kokoajan: " Anna minä! " Ole hyvä vain.... Ja niin hän reippasti siivoili lyhdyt tyhjiksi koristeista. Ihana pikkuapuri. Eikä edes yhtään rikkoontunut tarkasta järjestelystä huolimatta.

00gril9.jpg

Uusia vasikoita on syntynyt viikonlopun aikana neljä kipaletta. Perjantai-lauantai yö menikin navetassa, sillä hieho poiki neljän aikoihin ja vasikka pääsi tissille vasta kasin maissa. Sitten ei enää uni tullutkaan, mutta myöhemmin kyllä. Nukuin neljän tunnin päikkärit ja isännyys varmaan seitsemän. Taisi kuitata samalla muitakin kertyneitä univelkoja. :) Päikkärit oli mahdolliset vain ja ainoastaan siitä syystä, että anoppi tuli meille viikonlopuksi hoitelemaan lapsia. Nyt tuli unet kyllä tarpeeseen ja illaksi olikin virtaa sitten kunnolla touhuta lasten kanssa ulkohommia. Ja lisäksi viimeyö kului kokonaisuudessaan navetalla. Lopputuloksena 2 uutta terhakkaa sonnivasikkaa toinen syntyi kahden kieppeillä ja toinen neljän aikaan. Hoh hoijaa...

Iltasella siivottiin taas pihaa ja tehtiin kaatopaikkakuormaa. Johan kärry onkin tupaten täynnä tavaraa. Mistä sitä roinaa piisaa? Kyydissä tosin myös kaksi pyykinpesukonetta, kärähänyt mikro ja kuntopyörä, eli nekin jo toki veivät kärrystä oman osansa.

Korvamerkkejä, korvamerkkejä! Niitä täälä on laiteltu ja vasikoita rekisteröity harvase päivä. Ihan piti käydä tänään pellolla juoksentelemassa ja tarkistamassa oliko korvamerkit mennyt juuri niinpäin, kun olin suunnitellut. Onneksi jokainen vasikka meni sille merkatulle emolle juomaan, eikä virhettä ollut päässyt syntymään. Toki pystyisi oikaisunkin tekemään rekisteröinti kortteihin ja nautarekisteriin ilmoituksen tekemällä. Nutta hyvä näin. Välillä hieman väsyneenä kun yrittää korvamerkkejä muistella niin erheen mahdollisuus kasvaa. Laitan kyllä aina kaikki lapulle heti, mutta tällä kertaa muistilappu oli eksynyt pöksyjen taskussa pyykinpesukoneeseen. Metsälaitumella pahnakasassa loikoili muiden muassa Muumi, Mustasorkka, Maailmanmestari, Mansikki, Mörökölli, Maradona, Madonna ja Mahtisonni. Ja monta muuta. Lisää toivottaisiin hiehoja syntyvän, nimenomaan noilta parhailta emiltä, mutta vain yksi jalostuskäyttöinen neiti on vasta syntynyt. Vasta 3 hiehoa on tullut tähän mennessä 13 sonnipoikaa. Yhden vasun sukupuoli on vielä tarkistamatta.

00gril6.jpg00grill.jpg

Lapsillakin on ollut kevättä rinnassa ja vauhti on ollut sen mukaista. Sähkötraktori on nyt kovassa käytössä ja neidin ei auta kun pysyä pois tieltä. Ja huomatkaa poikien omatoiminen pukeutuminen. Vaikka kolmet housut päällekkäin, kunhan haalaria ei enää tarvitsisi laittaa... Neitikin pukeutui välttämättä muutaman numeron liian pieneen haalariin, mutta koska nahkatakki nyt yksinkertaisesti ei ollut vaihtoehtona pihaleikkeihin, annoin haalarin myötä periksi ja sain NIIN onnellisen hymyn. <3

00gril8.jpg

Vaikka lapset juoksee ja reuhuaa pihalla tunti tolkulla, tuntuu energiaa siitä hulimatta riittävän vaikka muille jaettavaksi. Näin villin iltatanssin sain eilen illalla ikuistettua kuviksi.

00grill10.jpg

Riemukasta sunnuntaita jokaiselle hieman ikävästä säästä huolimatta!