emppu.jpg

Oi ihanuutta, kun ollaan saatu nauttia kummilasten ja muidenkin sukulaisten seurasta. Lomallahan me ei itse olla, joten navettahommat on hoidettava aamuin illoin. Kuitenkin navettahommat on hieman erilaisia, kun innokkaita apukäsiä ja kottikärryntyöntäjiä riittää.

ulkoilua.jpg

Meidän akka oppi ajamaan sähkötraktorilla ja ilmeetkin kertoo, kuinka polleana pikku tihulainen uudesta taidoistaan on.

trakuakka.jpg

Navetalle rehuja työnnettiin neljän kärryn voimin. Pienimmät oli hieman enemmän innoissaan, kun me aikuiset.

navetta.jpg

Ja Mustanaamio sai hoitajansa ja pusut oli niin kosteat, että koko naama meinasi upota vasikan turpaan.

ella.jpg

navetalla.jpg

Iltapäivä kului lautapelien ihmeellisessä ja viihdyttävässä maailmassa ennestään tuttua Splendoria ja jouluna lahjaksi saatua Port Royal- korttipeliä pelaillen. Lapsille Arvaa kuka? -peli on erityisen mieluinen ja haastavia kysymyksiä lentelee ilmoille. Iltaohjelmaan kuuluu vielä aika moniulotteisen peliohjeen omaavan New York 1901 pelin harjoittelu. Onneksi isännyys on hyvä ja pitkähermoinen opettelemaan pelejen sääntöjä, sillä se taito puuttuu itseltäni lähes kokonaan.  Lapsilla oli välillä ihan omat leikit ja touhut keskenään, joten aikuiset saivat keskittyä pelailuun.

lautapeli.jpg

Herkkuja on ähmitty ihan olan takaa, sillä vuoden vaihtuessa olen päättänyt keskittyä myös omaan hyvinvointiini, mikä tarkoittaa kaikkien mässyjen pois jättämisenä ruokavaliosta ja liikunnan lisäämistä. Ja mikä parasta, tähän projektiin ei tarvi alkaa yksinään, sillä ystäviä on alkamassa samaan puhaan, mikä tekee siitä paljon kivempaa. Tässä vielä hieman mietinnässä, mitä keinoa ylimääräisen kilojen (joita on kertynyt aivan liikaa)  karkoitukseen alan käyttää. Juttadieettiä, jo ennestään hyväksi todettua painonvartijaa vai karppausta. Vai jotain siltä väliltä. Kaikki ylimääräinen hiilari nyt kuitenkin karsitaan pois.

tacotubs.jpg

Mutta huomenna vielä raclettea, joka on jo monen vuoden perinteellä meidän Uuden vuoden iltaruoka ja ihan parhautta lajissaan. Oletteko kokeilleet?

Kaupoilla käydessä ostin ekaa kertaan kymmeneen vuoteen muutaman raketin. Turhenpaan ei mielestäni rahoja voi laittaa, mutta koska isäntä halusi lapsille muutaman pikku papatin, suotakoon se ilo heille. Ehtoina oli, ettei mitään kovaäänisä tai räjähtävää eläinten takia. Koirat on muutenkin ihan vauhkona ja joku innokas jo eilen illalla täälä ampui muutaman raketin, mikä sai koirat lähes  sekoamispisteeseen.  Joten arvata saattaa, että kovin montaa vaihtoehtoa ei ostettavaksi jäänyt vaan edelleen päästiin hyvinkin halvalla pommihankinnoissa.

Rambo sai illalla vielä erityistä hellyyttä. Lasten ja eläinten välinen kiintymys on niin kaunista katseltavaa. Kaksi muuta karvakorvaa pakoilee tällä hetkellä sängyn alla piilossa, kun korvalääkkeen laitto on niiden mielestä niin inhaa puuhaa. Toivottavasti pian helpottaa.

rambo.jpg

Minkälaisia uuden vuoden suunnitelmia tai perinteitä teillä on? Ja sinkoileeko taivaalle raketteja teidän toimesta?