Nyt ei ole koneella ehtinyt kääntymäänkään, sillä ihana Viitasten perhe tuli meille maalaismaisemia katselemaan tiistaina. Kerran kesässä nähdään ja nyt nautittiin täysillä näistä harvinaisista hetkistä. Lasten leikit jatkuivat siitä, mihin viime kesänä jäivät eli hyvin oli muistissa vuodentakaiset touhut ja pienten ystävyys.

viitaset1%2C2.jpg

Itsekin ollaan pidetty hieman rennonpia päiviä tällä viikolla, sillä sateet ovat estäneet rehunteon edistymisen tehokkaasti. Pakolliset navettatyöt on toki päivittäin hoidettu, mutta ei navetallakaan montaa tuntia saa päivässä kulumaan, kun sisällä on alle kymmenen sonnipoikaa, kaikkien muiden ollessa ulkona laitumilla.

Ollaan porukalla käyty metsäretkellä, katseltu lasten leikkejä, saunottu, uitu ja syöty.

viitaset1%2C3.jpg

Rantasauna on parasta ajanvietettä iltaisin. Lapset ja aikuiset tykkää.

viitaset1%2C9.jpg

4-vuotiaat vesipedot ja pikkuneiti viettivät  pitkiä aikoja uiden ja välillä saunan lämmössä lämmitellen, toisin kuin eskariin lähtevillä pojilla oli jo hieman omanlaiset tekemiset, eikä kumpaakaan järvessä näkynyt veden kuulemma ollessa vielä liian viileää.

viitaset3%2C4.jpg

viitaset3.jpg

Nuotiovahdit.

viitaset2%2C6.jpg

Iiik, älähän roiski sielä!

viitaset3%2C1.jpg

Häviääkö tuo makkara tuosta tuijttamalla?

viitaset3%2C5.jpg

Paljon oli meidän koiravanhukset menossa mukana...

viitaset2%2C7.jpg

Jos metsään haluat menä nyt, niin takuulla yllätyt. Jos metsään haluat mennä nyt, näet sammaleet myllätyt... Ja niinpä vaan nähtiinkin lähimetsässä karhunjäljet sammaleella. Nähtiin myös mustikoita, joita saatin kerättyä mustikkapiirakallisen verran.

viitaset1%2C1.jpg

Rompsu ja Kepa yhteiseen kuppiin mustikoita keräten...

viitaset1%2C0.jpg

viitaset2%2C3.jpg

Rockykin sai Kipalta rapsutuksia ja pusuja. Ilman koiria ei olisi miellyttävää lähteä metsäretkille, sen verran usein on karhuhavaintoja lähimetsässä on havaittu.

viitaset1%2C5.jpg

Voihan niitä mustikoita näinkin poimia samalla tasaisesta kyydistä nauttien. :)

viitaset1%2C7.jpgviitaset%201%2C9.jpgviitaset1%2C6.jpg

Toiset keräsi ahkerasti mustikota mukeihin, toiset imuroivat suoraan ääntä kohti.

viitaset2%2C1.jpgviitaset2%2C2.jpg

viitaset1%2C8.jpg

Kyllähän tällaisten karvaisten ja vähemmänkin karvaisten, katseen kestävien poikien touhuja oli kiva myös metsässä silmäillä...

Ja totta tosiaan syötiin niin, että räjähdys ei ollut kaukana.

viitaset2.jpgviitaset4.jpg

viitaset.jpg

Näihin tunnelmiin sanottiin haikeat hyvästit ja suunniteltiin talveksi jotain tapaamista joko täälä meillä tai vaihtoehtoisesti jossain kylpylässä. Vuosi on liian pitkä näkemisväli.

viitaset2%2C4.jpgviitaset2%2C5.jpg

Nytkin olisi viihdytty pidempäänkin porukalla, mutta meille  tuli seuraavat vieraat jo eilen illalla. Viitaset pakkautuivat autoon hetkeä ennen kuutta, kun taas siskoni perhe saapui Nokialta parikymmentä minuuttia myöhemmin. Juuri ehdittiin tavarat laitella paikoilleen ja imuria lattiapinnoille vilauttaa. Lasten koko kesän odottamat serkkupojat kun hyppäsivät autosta ylös riemu oli taas ylimmillään.

Mukavaa tulevaa viikonloppua jokaiselle!