Joulun jälkeen on ollut toinen toistaan parempia lastenvaate ale-myyntejä ja koska täällä keskellä ei mitään asutaan, joutuu tai pikemminkin saa vaatehankinnat tehdä netistä näpytellen. Mun täytyy kyllä myöntää olleeni vaatehankinnoissa ahkera, sillä nyt on hamstrattuna vaatetta lapsille pitkäksi aikaa eteenpäin. Tunti tolkulla kestäneiden, päivittäisten imetysmaratoonien aikana olen kahlannut läpi kymmenet nettiputiikit, joista sitten valikoinut meidän lapsille ne kivoimmat päälle pantavat. Ostan reippaasti yli puolet lastenvaatteista alemyynneistä, sillä niistäkin sopivia ja silmää ilahduttavia vaatteita yhdistelemällä saa yhdisteltyä ihan kivoja vaatekokonaisuuksia.

vaatteet%20silverjungle.jpg

Yksi lemppari on kotimainen lastenvaatemerkki Silverjungle. Tästä olen kirjoitellut tänne jo aiemminkin muutamaankin otteeseen. Nyt koko valikoima oli -50% ja lisä ale siihen muistaakseni -20%. Mustaa, valkoista, hattua,raitaa ja paitaa. Tämä äiti on ihan myyty.  Ja mikä tietysti tärkeää, lapsetkin näitä mielellään pukevat päällensä. Nyt on jo kysyttävä eskarilaiselta ja ekaluokkalaiselta hieman mielipiteitä, sillä ihan kaikkea eivät enään päällensä suostu pukemaankaan, vaikka minun mielestä joku olisi justiin passeli. Mielipiteet ne tietysti löytyy myös neljä vuotiaalta. Juuri niinkuin pitääkin.

Mutta mitä kaikkea ihanuuksia löytyikään?

Rimpsumekot, kukkapipot ja raidalliset legginssit. Nämä pikkuisille.

vaatteet%20silverjungle1.jpg

Rintaan -ja kyynerpäähän aplikoidut sydänraitapaidat. Rinkulalla onkin tällainen samanlainen parhaillaan käytössä ja on kyllä ihan lemppari. Nyt hänelle isompaa kokoa ja mineillekin taisi tulla sen kokoiset että heidän pitäisi jo normien mukaan osata kävellä, kun paidat on sopivan kokoiset.

vaatteet%20silverjungle2.jpg

Mustavalkoisesta linjasta poiketen keltaiset jumppikset kotiutui myös. Näissäkin koko oli muistaakseni 1,5-2 -vuotiaalle. Keltaiset raitapipot kaveriksi.

vaatteet%20silverjungle%20jumppikset%20j

Ennen joulua jo eksyin Phister & Philinan alemyyntiin, oliskohan ollut se "Black friday." Tämän vaatenyssykän löysin vasta muutama päivä sitten yläkerran portaikosta. Oli siis sinne eksynyt ja unohtunut joulusiivouksessa. Yhtään en muistanut, (jotain lintupaitoja) lukuun ottamatta mitä olin tilannut, joten pussi oli aika jänskä avata. Homma ei lähtenyt ihan toivotulla tavalla käyntiin, kun ensimmäisenä siitä ilmestyi punaiset kokopuvut. Ihmettelin miksi tällaiset olin tilannut, mutta ehkäpä se oli tuo ylhäältä alas punttiin uloittuva poikittainen vetoketju, joka oli saanut nämä klikkailtua ostoskoriin. Näin joulun jälkeen jo punaiseen ähkiintyneenä nuo saattaa olla -yksinkertaisesti liian punaiset. Palautus oikeus kuitenkin mennyt umpeen jo aikoja sitten joten nyt mietin mitä näille teen. Saattaa ne näkyä vielä neitienkin päällä, jos muuta käyttöä en näille keksi.

vaatteet%20pomp%20de%20lux.jpg

Ihanat lintupaidat korvasivat oitis pettymyksen punaisista haalareista. Ne oli vielä kauniimmat, kuin muistin. Yksi isosiskolle ja pikkuisille omat. Nämäkin hieman reilummalla koolla, sillä kummasti sitä on ehtinyt unohtaa, miksi ne paidat ei niin kovin käteviä ole vauvaikäisillä. Tai no jos tykkää jatkuvasti rullata rypyssä olevaa paitaa kainaloista paljasta masua peittämään niin mikä ettei.

vaatteet%20pomp%20de%20lux1.jpg

Paketista paljastui taas samaa räväkän punaista pöksyä ja mietin mikä ihme jouluhuuma mulla on ollut päällä tilausta tehdessä. Kunnes muistin, että sopivatkin loistavasti lintupaidan kaveriksi. Näitä oli siis molemmille pikkuisille ja isompi tytsy jäi ilman.

vaatteet%20pomp%20de%20lux2.jpg

Tytöille tuli myös tällaiset alla näkyvät metsäaiheiset tunikat. Lintupaitoihin ihastuneena tein vielä uuden tilauksen Phister & Philinalta ja samalla hoksasin tilata tunikoihin sopivat sukkahousut. Toivottavasti ne seuraavasta paketista löytyy. Lintukankaasta oli myös mekkoja ja legginsejä. Tässä vaiheessa kokoja oli enään rajoitetusti jäljellä, mutta vaikka mitä kivaa sieltä vielä löytyy, jos joku muukin näihin tykästyy. :) Aleprosentit vain kiihtyy koko ajan. Jos näissä vaatteissa suinkin hinta ja laatu kohtaa, tulen täältä luultavasti jatkossakin bongailemaan vaateihanuuksia lapsille. Normaalihinnat ovat kyllä suolaiset, mutta muuten kyseisen merkin vaatteet tuovat tervetullutta vaihtelua kotimaiseen tarjontaan. Monet nettiputiikithan kyseistä merkkiä myy ja muistaakseni Ideaparkin Ballotista tätä löytyy myös.

Phister%20%26%20Philina%2074.jpg

My√∂s henkkamaukalta kotiutui vaatelaatikko. √Ąitiysrahat ja lapsilis√§t olen kyll√§ hyv√§ll√§ omalla tunnolla laittanut menem√§√§n lastenvaatteiden alemyynteihin, sill√§ viiden lapsen vaatetus normihintaisilla vaatteilla veisi meid√§t konkurtssiin.¬† Mulle ei ole koskaan ollut v√§li√§, onko lapsilla p√§√§ll√§ uusinta uutta, merkkivaatetta tai ei merkillist√§ vai hieman/reilusti vanhempaa mallistoa, kunhan vaatteet ovat k√§ytt√§jilleen rentoja ja silm√§√§n n√§ytt√§√§ mukavalta. Plussaa toki my√∂s on jos joka toisella vastaantulijalla ei samoja kuteita ole p√§√§ll√§. Kotivaatteet on sitten asia erikseen ja niinkuin kuvistakin n√§kyy, ei vaatteet ole niin justiinsa.

Kirppiksillä olen tosi huono koluamaan, mutta käytettyäkin vaatetta meille tulee jonkun verran hankittua eräältä tuttavalta, jolla on aikas samanlainen vaatemaku. Facebookin kirppiksiltäkin joskus bongailen jotain puuttuvaa. Ja livekirppiksiltä tuskin koskaan löytyisi samanlaisia vaatteita useampaa settiä ja varsinkaan sopivan kokoisina.

Henkkamaukalla on kivoja ja edullisia lastenvaatteita ihan normaalihintaisinakin. Tytöille bodyja, pöksyjä ja hatut...

vaatteet%20h%26m2.jpg

Meillä lastenvaatteissa saa ja välillä pitääkin näkyä tähtiä, mutta sisustuksessa ei yhtäkään. Hassu juttu. Nämä harmaasävyiset vaatteet siis vauvoille. Alhaalla oikealla näkyvät huputtomat tähtihaalarit on materiaaliltaan sisältä aivan ihanan pehmoiset. Niitä useammassa koossa ostin neideille.

vaatteet%20h%26m.jpg

Tytöillä on melkein aina jalassa jalkaterälliset puolipotkarit, sillä sellaisia sukkia ei vielä ole tullut vastaan, jotka niiden vauhdissa pysyisivät pieniä varpaita lämmittämässä. Kun kerran mustia puolipotkareita ja bodyja löysin, niitä toki tilasin samalla kertaa useammassa eri koossa.

vaatteet%20h%26m%201.jpg

N√§m√§ ihanat ‚ėĀÔłŹhaalarit l√∂ytyi henkkamaukan nettikaupan alekorista. Koko oli niin iso, ett√§ ensi syksyn viilein√§ p√§ivin√§ n√§iden kuvittelisin olevan sopivat. Tai vaikka viilein√§ kes√§iltoina, kun k√§rrytell√§√§n rantasaunasta kotiinp√§in. N√§it√§ katselin jo aikaisemmin, mutta en hennonnut t√§yteen hintaan ostaa. Nyt muistaakseni olivat kympin luokkaa/ haalari, joten oikeinkin kohtuullisen hintaisia olivat villahaalareiksi.

vaatteet%20H%26m%20jumppis.jpg

Rinkulalle mustaa kauppatakkia ja nahkasaapasta.

vaatteet%20h%26m%20rinkula.jpg

Ja tämä väripommi tietysti pojille. H&M:n sammarit on just passelit pojille ja sen vuoksi näitä tuli ostettua monta kokoa peräkkäin. Eskarilainen on pienellä ajalla venähtänyt pituutta aivan hurjasti ja varsinkin hänellä alkoi vaatekaapissa olemaan liiankin tyhjää. Nyt on saatu mukavasti täytettä kaappeihin ja vielä käyttövaatetta lisää on tulossa kun Elloksen aletilaus saapuu. Kieltämättä aika paljon on tullut keskityttyä pienimpien vaatteisiin, sillä tässä välissä kerkesin jo edellisen typyn vaatevarastoa karsimaan rankalla kädellä eteenpäin. Ennen joulua Ideaparkin Henkkamaukalta ostin näitä värikkäitä sammareita jo muutamat, ihan normi hintaan 10e. Pidin sitä tosi edullisena. Nyt alemyynneissä näille jäi hintaa enään 5e/ housut. Sitä voi miettiä ostaako vaikka Po.pilta yhdet vai täältä kymmenet vastaavat samalla hintaa. Siitä pienestä 2*2 sentin kokoisesta merkkilappusesta ei riitä varat maksamaan viittäkymppiä.

vaatteet%20h%26m%20pojat.jpg

Enpä ole ennen asiaa ajatellut, mutta tätini muutama viikko sitten kysyi olenko huomannut pukevani meidän perheen tytöt lähes aina mustaharmaisiin sävyihin ja pojat kirkkaisiin vaatteisiin? En ole tätä koskaan erikseen tiedostanut, mutta havainto piti paikkansa erittäin hyvin. Toki pojiltakin harmaata, mustaa ja valkoista löytyy, mutta myös paljon keltaista , punaista, sinistä ja kirkkaan vihreää. Vauvoilta muutamaa vaatekertaa lukuunottamatta mustaa, harmaata ja valkoista. Miksi? Eikö tyttövauvat kuuluisi pukea päästä varpaisiin hentoihin vaaleanpunaisiin kermaunelmiin? Ei kuulu, ainakaan meidän perheessä. Koska vaatevalintoihin ja hankintoihin voin vaikuttaa, löytyy kaikkien vaatekaapista omaan silmääni tyylikästä ja helposti yhdiltävää mustaa ja valkoista ja kaikkia mahdollisia harmaan sävyjä siltä väliltä.  Pojat välillä itse haluavat värikkäitä vaatteita ja niitä kyllä löytyykin. Itse saavat valikoida suurelta osin mitä haluavat ja mitä eivät. Minitytöt Rinkulaa lukuun ottamatta ovat niin pieniä, että heiltä ei kysytä vielä muutamaan vuoteen vaateasioista mitään, kyllä ne vielä ehtii.

Sukulaiset pitää kyllä huolen, että meidänkin lasten päälle eksyy niitä pinkkejä ja vaaleanpunaisia hörselöitä. Neiti 4 veen vaatelaatikosta löytyy kyllä koko värien kirjo, mutta jos jonnekin ihmisten ilmoille lähdetään pystyn ainakin toistaiseksi vaikuttamaan vaatevalintoihin ja näin ollen usein monen mielestä tylsäkin mustavalkoinen linja jatkuu. Toisaalta hän on kyllä oppinut itsekin katsomaan hyvin, mitkä vaatteet sopii keskenään yhteen. Isännän kun päästää joskus pakottavan tilanteen tullen lasten vaatekaapille, tuloksena on kyllä usein jotain aika jäätävää. Tästä viisastuneena olenkin taiteillut pojille valmiita "koulusettejä" kaappiin hätätilanteiden varalle.

Tuurista löysin tällaisia ale-ihanuuksia. Pojille kesäksi teepaitaa.

vaatteet%20tuuri%20pojat.jpg

Pikkuisille mustat bambupöksyt ja harmaat gollarit.

vaatteet%20name%20it%20tuuri.jpg

Isommalle neidille name it:in harmaita. Vasta kotona muistin, että nämäkin olisi voinut ostaa kaksin kappalein jo pikkuisten kasvamista ajatellen.

vaatteet%20name%20it%201.jpg

Vaikka täälä ei mitenkään merkkiuskollisia ollakkaan, on Molokids yksi suurta suosiota saanut vaatemerkki minulla ja lapsilla. Mololla niitä kuviota ja värejä piisaa. Joskus ennen tykkäsin Metsolasta ja Meandillakin on ollut joitain yksittäisiä kivoja, mutta nyt en hyvistä alennuksista huolimatta löytänyt kummaltakaan yhtikäs mitään. Nyt ekaa kertaa tein tilauksen Pomp de Luxilta. Olen kuvitellut niiden olevan ylihintaisia lastenvaatteita, mutta yllätyin positiivisesti hintatasosta. Vielä kun sivustolla oli koko valikoima alessa -50-70% niin ei yksittäisille vaatteille jäänyt hinnaksi paljon mitään. Ihan ei vaatetyyli sieltä ollut sitä meille ominaisinta, mutta koska ainakin Rinkula niitä selaili kanssani innoissaan rohkaistuin kokeilemaan.

Nukkeleggarit on itseasiassa neidin synttärilahjaksi saamat, mutta eläinlegsut ovat Tuurista muutaman euron löydöt.

vaatteet%20molo%20ja%20tuuri.jpg

Hildalle ja Huldalle löytyi softshell -takit edullisesti name it:in mallistosta. Näihin vielä etsinnässä yksiväriset, mustat alaosat. Nämäkin tulevat käyttöön vasta parin vuoden päästä, mutta kyllähän ne sinne asti suljetussa vaatelaatikossa hyvänä pysyy. Joskus on pitkiä aikoja, etten osta tai löydä ale myynneistä yhtään mitään kivaa. Mutta tänä vuonna on kyllä löytynyt vaatetta varastoon pitkäksi aikaa eteenpäin ja hyvä niin.

vaatteet%20name%20it.jpg

Molon gollarit alelöytö nettiputiikista ja H&M:n paidat ei montaa euroa maksanut normihintaisinakaan.

vaatteet%20molo%20%26%20h%26m.jpg

Meillä alkaa koko koti tursuilla ja pursuilla vaatetta. Tästä johtuen tein periaatepäätöksen nyt järjestelmällisesti luopua kaikesta meille ylimääräisestä vaatepaljoudesta. Nyt jo mineiltä on jäänyt pari ihan täyttä kassillista uuden veroista vaatetta pieneksi. Se miten ja minne ne aion laittaa myyntiin on vielä suunnitteluasteella. Tätä suunnittelin jo raskausaikana, mutta koska tulokkaiden sukupuoli ei ollut satavarma, en sitä silloin tohtinut aloittaa. Nyt vaan reippaasti kaikki ylimääräinen pois ja sama karsiminen on suunnitteilla koko kotiin. Maritus, olette varmaan jo kuulletkin? :) Siitä myöhemmin lisää!

Mistäs te olette parhaat alelöydöt tehneet? Tai ostatteko ylipäätään vaatteita tai muuta alemyynneistä? Ja mitkä on teidän lempparimerkkejä lastenvaatteista?