Joulun jÀlkeen on ollut toinen toistaan parempia lastenvaate ale-myyntejÀ ja koska tÀÀllÀ keskellÀ ei mitÀÀn asutaan, joutuu tai pikemminkin saa vaatehankinnat tehdÀ netistÀ nÀpytellen. Mun tÀytyy kyllÀ myöntÀÀ olleeni vaatehankinnoissa ahkera, sillÀ nyt on hamstrattuna vaatetta lapsille pitkÀksi aikaa eteenpÀin. Tunti tolkulla kestÀneiden, pÀivittÀisten imetysmaratoonien aikana olen kahlannut lÀpi kymmenet nettiputiikit, joista sitten valikoinut meidÀn lapsille ne kivoimmat pÀÀlle pantavat. Ostan reippaasti yli puolet lastenvaatteista alemyynneistÀ, sillÀ niistÀkin sopivia ja silmÀÀ ilahduttavia vaatteita yhdistelemÀllÀ saa yhdisteltyÀ ihan kivoja vaatekokonaisuuksia.

vaatteet%20silverjungle.jpg

Yksi lemppari on kotimainen lastenvaatemerkki Silverjungle. TÀstÀ olen kirjoitellut tÀnne jo aiemminkin muutamaankin otteeseen. Nyt koko valikoima oli -50% ja lisÀ ale siihen muistaakseni -20%. Mustaa, valkoista, hattua,raitaa ja paitaa. TÀmÀ Àiti on ihan myyty.  Ja mikÀ tietysti tÀrkeÀÀ, lapsetkin nÀitÀ mielellÀÀn pukevat pÀÀllensÀ. Nyt on jo kysyttÀvÀ eskarilaiselta ja ekaluokkalaiselta hieman mielipiteitÀ, sillÀ ihan kaikkea eivÀt enÀÀn pÀÀllensÀ suostu pukemaankaan, vaikka minun mielestÀ joku olisi justiin passeli. Mielipiteet ne tietysti löytyy myös neljÀ vuotiaalta. Juuri niinkuin pitÀÀkin.

Mutta mitÀ kaikkea ihanuuksia löytyikÀÀn?

Rimpsumekot, kukkapipot ja raidalliset legginssit. NÀmÀ pikkuisille.

vaatteet%20silverjungle1.jpg

Rintaan -ja kyynerpÀÀhÀn aplikoidut sydÀnraitapaidat. Rinkulalla onkin tÀllainen samanlainen parhaillaan kÀytössÀ ja on kyllÀ ihan lemppari. Nyt hÀnelle isompaa kokoa ja mineillekin taisi tulla sen kokoiset ettÀ heidÀn pitÀisi jo normien mukaan osata kÀvellÀ, kun paidat on sopivan kokoiset.

vaatteet%20silverjungle2.jpg

Mustavalkoisesta linjasta poiketen keltaiset jumppikset kotiutui myös. NÀissÀkin koko oli muistaakseni 1,5-2 -vuotiaalle. Keltaiset raitapipot kaveriksi.

vaatteet%20silverjungle%20jumppikset%20j

Ennen joulua jo eksyin Phister & Philinan alemyyntiin, oliskohan ollut se "Black friday." TÀmÀn vaatenyssykÀn löysin vasta muutama pÀivÀ sitten ylÀkerran portaikosta. Oli siis sinne eksynyt ja unohtunut joulusiivouksessa. YhtÀÀn en muistanut, (jotain lintupaitoja) lukuun ottamatta mitÀ olin tilannut, joten pussi oli aika jÀnskÀ avata. Homma ei lÀhtenyt ihan toivotulla tavalla kÀyntiin, kun ensimmÀisenÀ siitÀ ilmestyi punaiset kokopuvut. Ihmettelin miksi tÀllaiset olin tilannut, mutta ehkÀpÀ se oli tuo ylhÀÀltÀ alas punttiin uloittuva poikittainen vetoketju, joka oli saanut nÀmÀ klikkailtua ostoskoriin. NÀin joulun jÀlkeen jo punaiseen ÀhkiintyneenÀ nuo saattaa olla -yksinkertaisesti liian punaiset. Palautus oikeus kuitenkin mennyt umpeen jo aikoja sitten joten nyt mietin mitÀ nÀille teen. Saattaa ne nÀkyÀ vielÀ neitienkin pÀÀllÀ, jos muuta kÀyttöÀ en nÀille keksi.

vaatteet%20pomp%20de%20lux.jpg

Ihanat lintupaidat korvasivat oitis pettymyksen punaisista haalareista. Ne oli vielÀ kauniimmat, kuin muistin. Yksi isosiskolle ja pikkuisille omat. NÀmÀkin hieman reilummalla koolla, sillÀ kummasti sitÀ on ehtinyt unohtaa, miksi ne paidat ei niin kovin kÀteviÀ ole vauvaikÀisillÀ. Tai no jos tykkÀÀ jatkuvasti rullata rypyssÀ olevaa paitaa kainaloista paljasta masua peittÀmÀÀn niin mikÀ ettei.

vaatteet%20pomp%20de%20lux1.jpg

Paketista paljastui taas samaa rÀvÀkÀn punaista pöksyÀ ja mietin mikÀ ihme jouluhuuma mulla on ollut pÀÀllÀ tilausta tehdessÀ. Kunnes muistin, ettÀ sopivatkin loistavasti lintupaidan kaveriksi. NÀitÀ oli siis molemmille pikkuisille ja isompi tytsy jÀi ilman.

vaatteet%20pomp%20de%20lux2.jpg

Tytöille tuli myös tÀllaiset alla nÀkyvÀt metsÀaiheiset tunikat. Lintupaitoihin ihastuneena tein vielÀ uuden tilauksen Phister & Philinalta ja samalla hoksasin tilata tunikoihin sopivat sukkahousut. Toivottavasti ne seuraavasta paketista löytyy. Lintukankaasta oli myös mekkoja ja legginsejÀ. TÀssÀ vaiheessa kokoja oli enÀÀn rajoitetusti jÀljellÀ, mutta vaikka mitÀ kivaa sieltÀ vielÀ löytyy, jos joku muukin nÀihin tykÀstyy. :) Aleprosentit vain kiihtyy koko ajan. Jos nÀissÀ vaatteissa suinkin hinta ja laatu kohtaa, tulen tÀÀltÀ luultavasti jatkossakin bongailemaan vaateihanuuksia lapsille. Normaalihinnat ovat kyllÀ suolaiset, mutta muuten kyseisen merkin vaatteet tuovat tervetullutta vaihtelua kotimaiseen tarjontaan. Monet nettiputiikithan kyseistÀ merkkiÀ myy ja muistaakseni Ideaparkin Ballotista tÀtÀ löytyy myös.

Phister%20%26%20Philina%2074.jpg

Myös henkkamaukalta kotiutui vaatelaatikko. Äitiysrahat ja lapsilisĂ€t olen kyllĂ€ hyvĂ€llĂ€ omalla tunnolla laittanut menemÀÀn lastenvaatteiden alemyynteihin, sillĂ€ viiden lapsen vaatetus normihintaisilla vaatteilla veisi meidĂ€t konkurtssiin.  Mulle ei ole koskaan ollut vĂ€liĂ€, onko lapsilla pÀÀllĂ€ uusinta uutta, merkkivaatetta tai ei merkillistĂ€ vai hieman/reilusti vanhempaa mallistoa, kunhan vaatteet ovat kĂ€yttĂ€jilleen rentoja ja silmÀÀn nĂ€yttÀÀ mukavalta. Plussaa toki myös on jos joka toisella vastaantulijalla ei samoja kuteita ole pÀÀllĂ€. Kotivaatteet on sitten asia erikseen ja niinkuin kuvistakin nĂ€kyy, ei vaatteet ole niin justiinsa.

KirppiksillÀ olen tosi huono koluamaan, mutta kÀytettyÀkin vaatetta meille tulee jonkun verran hankittua erÀÀltÀ tuttavalta, jolla on aikas samanlainen vaatemaku. Facebookin kirppiksiltÀkin joskus bongailen jotain puuttuvaa. Ja livekirppiksiltÀ tuskin koskaan löytyisi samanlaisia vaatteita useampaa settiÀ ja varsinkaan sopivan kokoisina.

Henkkamaukalla on kivoja ja edullisia lastenvaatteita ihan normaalihintaisinakin. Tytöille bodyja, pöksyjÀ ja hatut...

vaatteet%20h%26m2.jpg

MeillÀ lastenvaatteissa saa ja vÀlillÀ pitÀÀkin nÀkyÀ tÀhtiÀ, mutta sisustuksessa ei yhtÀkÀÀn. Hassu juttu. NÀmÀ harmaasÀvyiset vaatteet siis vauvoille. Alhaalla oikealla nÀkyvÀt huputtomat tÀhtihaalarit on materiaaliltaan sisÀltÀ aivan ihanan pehmoiset. NiitÀ useammassa koossa ostin neideille.

vaatteet%20h%26m.jpg

TytöillÀ on melkein aina jalassa jalkaterÀlliset puolipotkarit, sillÀ sellaisia sukkia ei vielÀ ole tullut vastaan, jotka niiden vauhdissa pysyisivÀt pieniÀ varpaita lÀmmittÀmÀssÀ. Kun kerran mustia puolipotkareita ja bodyja löysin, niitÀ toki tilasin samalla kertaa useammassa eri koossa.

vaatteet%20h%26m%201.jpg

NĂ€mĂ€ ihanat ☁haalarit löytyi henkkamaukan nettikaupan alekorista. Koko oli niin iso, ettĂ€ ensi syksyn viileinĂ€ pĂ€ivinĂ€ nĂ€iden kuvittelisin olevan sopivat. Tai vaikka viileinĂ€ kesĂ€iltoina, kun kĂ€rrytellÀÀn rantasaunasta kotiinpĂ€in. NĂ€itĂ€ katselin jo aikaisemmin, mutta en hennonnut tĂ€yteen hintaan ostaa. Nyt muistaakseni olivat kympin luokkaa/ haalari, joten oikeinkin kohtuullisen hintaisia olivat villahaalareiksi.

vaatteet%20H%26m%20jumppis.jpg

Rinkulalle mustaa kauppatakkia ja nahkasaapasta.

vaatteet%20h%26m%20rinkula.jpg

Ja tÀmÀ vÀripommi tietysti pojille. H&M:n sammarit on just passelit pojille ja sen vuoksi nÀitÀ tuli ostettua monta kokoa perÀkkÀin. Eskarilainen on pienellÀ ajalla venÀhtÀnyt pituutta aivan hurjasti ja varsinkin hÀnellÀ alkoi vaatekaapissa olemaan liiankin tyhjÀÀ. Nyt on saatu mukavasti tÀytettÀ kaappeihin ja vielÀ kÀyttövaatetta lisÀÀ on tulossa kun Elloksen aletilaus saapuu. KieltÀmÀttÀ aika paljon on tullut keskityttyÀ pienimpien vaatteisiin, sillÀ tÀssÀ vÀlissÀ kerkesin jo edellisen typyn vaatevarastoa karsimaan rankalla kÀdellÀ eteenpÀin. Ennen joulua Ideaparkin Henkkamaukalta ostin nÀitÀ vÀrikkÀitÀ sammareita jo muutamat, ihan normi hintaan 10e. Pidin sitÀ tosi edullisena. Nyt alemyynneissÀ nÀille jÀi hintaa enÀÀn 5e/ housut. SitÀ voi miettiÀ ostaako vaikka Po.pilta yhdet vai tÀÀltÀ kymmenet vastaavat samalla hintaa. SiitÀ pienestÀ 2*2 sentin kokoisesta merkkilappusesta ei riitÀ varat maksamaan viittÀkymppiÀ.

vaatteet%20h%26m%20pojat.jpg

EnpÀ ole ennen asiaa ajatellut, mutta tÀtini muutama viikko sitten kysyi olenko huomannut pukevani meidÀn perheen tytöt lÀhes aina mustaharmaisiin sÀvyihin ja pojat kirkkaisiin vaatteisiin? En ole tÀtÀ koskaan erikseen tiedostanut, mutta havainto piti paikkansa erittÀin hyvin. Toki pojiltakin harmaata, mustaa ja valkoista löytyy, mutta myös paljon keltaista , punaista, sinistÀ ja kirkkaan vihreÀÀ. Vauvoilta muutamaa vaatekertaa lukuunottamatta mustaa, harmaata ja valkoista. Miksi? Eikö tyttövauvat kuuluisi pukea pÀÀstÀ varpaisiin hentoihin vaaleanpunaisiin kermaunelmiin? Ei kuulu, ainakaan meidÀn perheessÀ. Koska vaatevalintoihin ja hankintoihin voin vaikuttaa, löytyy kaikkien vaatekaapista omaan silmÀÀni tyylikÀstÀ ja helposti yhdiltÀvÀÀ mustaa ja valkoista ja kaikkia mahdollisia harmaan sÀvyjÀ siltÀ vÀliltÀ.  Pojat vÀlillÀ itse haluavat vÀrikkÀitÀ vaatteita ja niitÀ kyllÀ löytyykin. Itse saavat valikoida suurelta osin mitÀ haluavat ja mitÀ eivÀt. Minitytöt Rinkulaa lukuun ottamatta ovat niin pieniÀ, ettÀ heiltÀ ei kysytÀ vielÀ muutamaan vuoteen vaateasioista mitÀÀn, kyllÀ ne vielÀ ehtii.

Sukulaiset pitÀÀ kyllÀ huolen, ettÀ meidÀnkin lasten pÀÀlle eksyy niitÀ pinkkejÀ ja vaaleanpunaisia hörselöitÀ. Neiti 4 veen vaatelaatikosta löytyy kyllÀ koko vÀrien kirjo, mutta jos jonnekin ihmisten ilmoille lÀhdetÀÀn pystyn ainakin toistaiseksi vaikuttamaan vaatevalintoihin ja nÀin ollen usein monen mielestÀ tylsÀkin mustavalkoinen linja jatkuu. Toisaalta hÀn on kyllÀ oppinut itsekin katsomaan hyvin, mitkÀ vaatteet sopii keskenÀÀn yhteen. IsÀnnÀn kun pÀÀstÀÀ joskus pakottavan tilanteen tullen lasten vaatekaapille, tuloksena on kyllÀ usein jotain aika jÀÀtÀvÀÀ. TÀstÀ viisastuneena olenkin taiteillut pojille valmiita "koulusettejÀ" kaappiin hÀtÀtilanteiden varalle.

Tuurista löysin tÀllaisia ale-ihanuuksia. Pojille kesÀksi teepaitaa.

vaatteet%20tuuri%20pojat.jpg

Pikkuisille mustat bambupöksyt ja harmaat gollarit.

vaatteet%20name%20it%20tuuri.jpg

Isommalle neidille name it:in harmaita. Vasta kotona muistin, ettÀ nÀmÀkin olisi voinut ostaa kaksin kappalein jo pikkuisten kasvamista ajatellen.

vaatteet%20name%20it%201.jpg

Vaikka tÀÀlÀ ei mitenkÀÀn merkkiuskollisia ollakkaan, on Molokids yksi suurta suosiota saanut vaatemerkki minulla ja lapsilla. Mololla niitÀ kuviota ja vÀrejÀ piisaa. Joskus ennen tykkÀsin Metsolasta ja Meandillakin on ollut joitain yksittÀisiÀ kivoja, mutta nyt en hyvistÀ alennuksista huolimatta löytÀnyt kummaltakaan yhtikÀs mitÀÀn. Nyt ekaa kertaa tein tilauksen Pomp de Luxilta. Olen kuvitellut niiden olevan ylihintaisia lastenvaatteita, mutta yllÀtyin positiivisesti hintatasosta. VielÀ kun sivustolla oli koko valikoima alessa -50-70% niin ei yksittÀisille vaatteille jÀÀnyt hinnaksi paljon mitÀÀn. Ihan ei vaatetyyli sieltÀ ollut sitÀ meille ominaisinta, mutta koska ainakin Rinkula niitÀ selaili kanssani innoissaan rohkaistuin kokeilemaan.

Nukkeleggarit on itseasiassa neidin synttÀrilahjaksi saamat, mutta elÀinlegsut ovat Tuurista muutaman euron löydöt.

vaatteet%20molo%20ja%20tuuri.jpg

Hildalle ja Huldalle löytyi softshell -takit edullisesti name it:in mallistosta. NÀihin vielÀ etsinnÀssÀ yksivÀriset, mustat alaosat. NÀmÀkin tulevat kÀyttöön vasta parin vuoden pÀÀstÀ, mutta kyllÀhÀn ne sinne asti suljetussa vaatelaatikossa hyvÀnÀ pysyy. Joskus on pitkiÀ aikoja, etten osta tai löydÀ ale myynneistÀ yhtÀÀn mitÀÀn kivaa. Mutta tÀnÀ vuonna on kyllÀ löytynyt vaatetta varastoon pitkÀksi aikaa eteenpÀin ja hyvÀ niin.

vaatteet%20name%20it.jpg

Molon gollarit alelöytö nettiputiikista ja H&M:n paidat ei montaa euroa maksanut normihintaisinakaan.

vaatteet%20molo%20%26%20h%26m.jpg

MeillÀ alkaa koko koti tursuilla ja pursuilla vaatetta. TÀstÀ johtuen tein periaatepÀÀtöksen nyt jÀrjestelmÀllisesti luopua kaikesta meille ylimÀÀrÀisestÀ vaatepaljoudesta. Nyt jo mineiltÀ on jÀÀnyt pari ihan tÀyttÀ kassillista uuden veroista vaatetta pieneksi. Se miten ja minne ne aion laittaa myyntiin on vielÀ suunnitteluasteella. TÀtÀ suunnittelin jo raskausaikana, mutta koska tulokkaiden sukupuoli ei ollut satavarma, en sitÀ silloin tohtinut aloittaa. Nyt vaan reippaasti kaikki ylimÀÀrÀinen pois ja sama karsiminen on suunnitteilla koko kotiin. Maritus, olette varmaan jo kuulletkin? :) SiitÀ myöhemmin lisÀÀ!

MistÀs te olette parhaat alelöydöt tehneet? Tai ostatteko ylipÀÀtÀÀn vaatteita tai muuta alemyynneistÀ? Ja mitkÀ on teidÀn lempparimerkkejÀ lastenvaatteista?