Oi voi, nyt ihan poikkinaisena istun kotisohvalla ja suunnitelen siivousta ja ruoanlaittoa. Ihan vielä ei pysty. Tänään on hoideltu asioita ja käyty ostoksilla ihan aamusta saakka.

skidit.jpg

Paikallisessa Matti & Maija- vaateliikkeessä oli tänään "Varaston siivousmyynti -päivät" ja minä kävin kiltisti "siivoamassa" oman osuuteni. Mä olen oikeasti tosi huono ostelemaan vaatteita ja kuljenkin lähes aina samoissa jo aikaa nähneissä rytkyissä. Lapsille kyllä ostan paljonkin, mutta kun oma ulkomuoto ei miellytä silmää, jää omat vaateostokset hyvin vähälle. Kun useampi vuosi sitten tutustuin paikalliseen vaatekauppaan, oli vaatehuolipäiväni pelastetut. Sieltä löytyy vaatekokoja pienistä isoihin ja arjesta juhlaan. Vaikka edelleen ostan vaatteita vain muutaman kerran vuodessa, tiedän heti mistä ne löydän. Iso plussa on paikan ihastuttavat ja ammattitaitoiset myyjät, joiden kanssa tulee muutenkin höpöteltyä päivän kuulumiset. Tämänpäiväinen kaksospaljasteluni aiheutti hämmennystä ja iloisia virnistyksiä. :)  Meillä käy paljon vieraita, joista suurin osa tykkää täälä päin käydessä käydä kyseisessä vaateliikkeessä ostoksilla. Voittaa kuulemma mennen tullen Tampereen ja Hesankin valikoimat - silloin täytyy olla jo aikasen hyvä ja laadukas valikoima.

Matti%20ja%20Maija.jpg

Oma vaatekaappini sai tänään paljon uutta sisältöä. Useammat housut, joihin venyvän materiaalin myötä tulee myös todennäköisesti valtavaksi turpoava vatsani mahtumaan ensi kesänä. Oli lahjepituudeltaan pitkää ja pätkää, joten joka kelille löytyy päällepantavaa. Ostin myös aivan ihanaa materiaalia olevat farkut, jotka venyy ja paukkuu tasan tarkkaan siihen ilmansuuntaan missä joustoa tarvitaan. Yläosaksi löytyi myös useampia paitoja pitkä -ja lyhythihaisina. Väriskaalassa harmaata, mustaa ja valkoista, eli ihan minun perussettiä. Äitienpäiväksi löysin äidilleni sopivan puseron, joten lahjahuolet on nyt selätetty. Kukkapuska vaan lisukkeeksi ja jo on mummi takuuvarmasti mielissään. Käytiin vielä toinen kierros samassa putiikissa yhdessä isännyyden kanssa myöhemmin ja silloinkin tein vielä muutaman löydön.

Matti%20ja%20Maija2.jpg

Myös isännän vaatekaapin sisältö on suurelta osin Matin ja Maijan valikoimista. Lempparimerkkinä ehdottomasti Blend. Tänään isännälle toimitin kotisovitukseen tummansinisen takin, poolopaidan ja farkut. Tykästyi niihin niin kovasti, että jätti ne heti päälleen kun otettiin volkkarin nokan suunnaksi naapurikaupunki. Vähän piti pakottaa, jotta sain hänet kuvaan uudet kamppeet päällä. :) Hitsi miten ihminen voikin olla niin erinäköinen navettakamppeet päällä, stetsoni päässä ja sitten siisteissä vaatteissa, joilla ihmisten ilmoille tohtii lähteä. Tosin molempi vaihtoehto ehdottomasti omaa silmääni hiveleviä kokonaisuuksia. -Ainakin yleensä :D

Kivennäisiä, rehuja ja vähän ruokatarvikkeita. Myös kasvihuoneelle ostin monenlaisia siemeniä, kukkajuurakoita ja sipuleita terassille ja mökille tuleviin istutuksiin. Vanhoja tuttavuuksia ja hieman uusiakin.

kukkia.jpg

Siemenet pitäisi pikaisesti kylvää ja takarajaksi asetan itselleni tulevan viikonlopun. Saapa nähdä, kuinka akan käy. :)

kukkasiemeni%C3%A4.jpgsipuliy%20ja%20lehtikaali.jpg

Vielä vähän tuoretta kukkaloistoa rapunpieleen ja keittiönpöytää koristamaan. Näin myös myynnissä leikko Pioneita, mutta en hennonnut niitä ostaa. Hiemaan jäi nuukuus harmittamaan kotimatkalla, sillä ne ovat ihan ehdottomia lempparikukkiani. Mutta nyt imen iloa näistä mukaan lähteneistä.

kukkia1.jpg

Viimeyönä navetassa sorkkalukumäärä taas kasvoi iloisesti, kun Jenni poiki omin päin mustan ja kiiltäväkarvaisen vasikan. Isännyys meni neljän maissa yöllä tarkastuskäynnile ja siellä oli valmis, kuivaksi nuoltu vasikka tissiä etsimässä. Muutama tunti aikaisemmin kun navettakierroksella kävin, ei ollut merkkiäkään poikimisesta. Aina ne jaksaa yllättää, mutta totta tosiaan nämä ovat niitä parhaita yllätyksiä, kun kaikki on mennyt hyvin ja lopputulos on onnellinen emo ja terve vasikka. Sukupuolta en vielä ehtinyt tarkastaa, mutta viitteitä oli sonnivasikkaan. Enää siis seitsemän emoa poikimatta.

Eskarilainen jäi kummitädilleen yökylään ja nyt vain siis kaksi nuorimmaista kotona. Tämä vaan on ihan pakko kertoa teille sillä hieman muuten nauratti ja naurattaa vielä edelleenkin, kun käytiin reissussa lasten toivomuksesta kebabit syömässä. Tilasin meille annokset ja eskarilainen kysyi kassalla, että muistinhan tilata kolme annosta. Kyllä, tilasin kolme: Yhden isille, yhden teille lapsille kolmeen osaan ja yhden itselleni. Ihan harmistuneena hän tokaisi, että minun olisi pitänyt tilata itselleni kolme annosta. KOSKA ne kaksi vauvaa on nyt niin nälkäisinä mahassa ja niiden pitää kasvaa nopeasti jotta syntyvätkin nopeasti. :) Olipas huomaavaista, ja aika pitkälle pohdittua, mutta yhdessäkin oli jo liikaa syömistä sen verran kokkaat annokset olivat. Voi rakkaus. <3

Ihana päivä ja nähtiin myös ystäviä samoilla asioilla liikenteessä. Huomenna olisi tarkoitus pyörähtää miehen serkun kekkereillä, toivottavasti päästään sinne lähtemään. 

Ihanaa Vappuviikonloppua teille kaikille ja nauttikaa läheistenne seurasta niin isommilla, kuin pienemmilläkin kokoonpanoilla!