0000000000000000000000000000000000000000

Niinkuin aamulla kerroin, uusi sonni saapui sitten tänään. Tätä oli aika kovasti odotettu ja nyt vihdoin se on täällä kotona.  Ei tarvinnut kahta kertaa rinsrenssaa pyytää navetalle katsomaan Messinkiä ja kyllä meillä hänen kanssa on ihan samanlainen "sonnisilmä." Meidän aiemman huonon sonnituurin toivoisin nyt tästä päivästä kääntyvän hyväksi, jotta Messinki saisi hoidella meillä isännä virkaa useamman vuoden eteenpäin. Ainakin sillä täällä erisukuisia daameja riittää yllin kyllin ja tarkoitus oli Lakun ja Iglun viimeisistä jälkeläisistä syntyneistä hiehoista saada nyt kerralla paljon uutta verta emolaumaan.

sonni2.jpgsonni1.jpg

Harjaamaan uutta tulokasta mennään vasta huomenna, vaikka näpeltämään pitäisikin heti päästä. Nyt se oli ihan hikinen kuljetuksesta johtuvasta stressistä ja tämän päivän se saa ihan rauhassa katsella ympärilleen ja tutustua uuteen kotiinsa.

sonni4.jpg

Aika onnellinen hymy on nyt meidän perheen naisväellä uudesta nelijalkaisesta isännästä. Kaksi jalkainenkin isäntä tokaisi sonnin näyttävän nyt oikealta sonnilta. Kyllä tuon kelpaa päästää meidän lehmälaumaa astumaan reilun kuukauden kuluttua. Toki peukut on pystyssä, että yltää korkeimmankin lehmän selkään hyvin jo ensimmäisenä "työkesänään" sukuansa jatkamaan. Isänä tällä siis Kanadalainen Triana Slam Dunk ET, isän isänä USAlainen Alliance ja emän isänä myöskin vaahteralipun luvatusta maasta oleva Peak Dot Resolute. Kaikki nimet takuulla angusjalostajille tuttuja.

sonni3.jpg

Sitten perään tuli vielä toinen iloinen ylläri, kun seuraava rekka-auto pölähti tontille. Meidän tälle viikolle saapuvaksi luvattu lautakuorma tuli sitten kuitenkin perille. En osannut aamulla kuvitella, että liikennöitsijät sunnuntainakin ajaisivat kuormaa. Nyt päästään aloittamaan terassiprojektia suunnitelmien mukaan jo huomenna. Jee!

sonni5.jpg

Pienehköltä vaikutti lautakasa vaikka useita kymmeniä metrejä tilasin enemmän kuin laskelmiini kuului. Itseäni saan kyllä syyttää jos puutavara loppuu kesken, sillä mun laskupään varassa olen tilannut tavarat. Kivahan se olisi jos tavarat riittäisi, mutta tokihan sitä saa vaikka peräkärryllä lisää haettua, jos pienestä jää kiinni.

sonni6.jpg

Niinpä vaan hurahti tämäkin päivä ja koko viikko. Ensi viikolle kovat odotukset projektin edistymiseksi ja ohjelmaa on muutenkin eskarilaisen kevätjuhlasta niin jännittävään rakenneultraan. Täällä on muutenkin toiveet korkealla, että 2 viimeistä lehmää jakaantuisivat hyvällä menestyksellä mahdollisimman pian. Alkaa väsyttään pikkuhiljaa navetalla öisin juokseminen, kun monesti unet loppuu sitten siellä ramppaamiseen.

Nyt sauna päälle ja illan viettoon.