n%C3%A4%C3%A5k%C3%B6torni.jpg

Eilen vietettiin näillä leveyksillä koululaisten viimeistä lomapäivää. Koska sairasteluista johtuen kylpyläloma siirtyi tulevaisuuteen päätettiin toteuttaa lasten toivomus koko perheen yhteisestä retkestä Kirkkovuoren näkötornille. Saatiin mukaan vielä nuorimman lapsen kummisetä -ja täti. Yleensä näkötornin maisemia tulee käytyä katsomassa useamman kerran kesässä, mutta tämä oli meille aikuisille tämän kesän eka kerta. Lapset ovat toisen kummitädin kanssa kylläkin vierailleet tuolla jo useamman kerran kesän aikana.

n%C3%A4k%C3%B6torni2.jpg

n%C3%A4k%C3%B6torni3.jpg

Pientä nahistelua ja tottelkemattomuuttakin oli ilmassa johtuen seuraavana päivänä alkavasta koulusta ja sen tuomasta odotuksesta ja jännityksestä.

n%C3%A4k%C3%B6torni4.jpgn%C3%A4k%C3%B6torni1.jpg

Näkötornin ympäristö on kaunista metsää. Marjoja sielä oli jos jonkunmoisia; punaviinimarjaa, vadelmaa, mustikkaa ja puolukkaa.

Lapset nauttivat hyvästä mustikka-apajasta nuotion valmistumista odotellessa. Ja mustikkapensaassa istuskelusta johtuen kaikilla oli mustikkaläntti takalistoa koristamassa. :)

n%C3%A4k%C3%B6torni6.jpg

Lopuksi nakkia ja makkaraa tulella. Alkaa kuulemma isännälläkin olla kesän makkarakiintiö täynnä.

n%C3%A4k%C3%B6torni5.jpg

Tänään aamulla olikin jännä paikka, kun kaikkia kolmea lasta kohtasi iso muutos. Arki alkoi pitkän kesäloman päätteeksi ja toi suuria muutoksia meidän perheen elämään. Vanhin lapsista lähti ykköselle, keskimmäinen eskariin ja nuorimmainen aloitti päivähoidon muutamana päivänä viikossa. Ekana päivänä vein lapset itse koululle ja tällä kertaa vältyttiin viime vuotiselta kyyneleiden vuodatukselta. Kaikki löysivät heti seuraa ja painelivat leikkeihin kuin vanhat tekijät. Ekaluokkalainen lupasi opastaa eskarilaisen koulun tavoille. On se ihanuutta, että lapset pääsevät vielä muutamana vuonna aloittamaan koulunsa pienessä, 32 oppilaan kyläkoulussa ennenkuin kirkonkylälle valmistuu tarhaikäisistä lukiolaisiin (ja kaikki mahdolliset ikäluokat siltä väliltä)  koostuva kompleksi.

0000kolmikko.jpg

Kauaa ei keretty isännyyden kanssa kahdestaan kotona olla, kun lähdettiin naapuripaikkakunnalla pyörähtämään ja hoitamaan muutama muukin asia ajantasalle. Juuri ennätettiin kotiin ennen kuin kolmikko pyörähti taksikyydillä kotiin. Jokaisella oli niin paljon kerrottavaa, että selvää ei meinannut saada yhdenkään sepityksistä. Ilmeistä päätellen hauskaa oli ollut mikä tietysti on tärkeintä. Huomenna pienillä olisi joka tapauksessa eskari/hoitovapaa päivä, mutta koska ekaluokkalaiselle nousi illan mittaan kuumetta jää koko kolmikko huomenna kotiin. Toivottavasti alkuviikosta pääsevät taas terveenä katsomaan kavereita ja jatkamaan uuden opettelua. Ensin ajattelin, että mitähän tässä itse tekisi, mutta ei minulta tule hommat suinkaan loppumaan. Eikä tätä muutamana päivänä kestävää hiljaisuutta kauaa kestä enne vauvojen syntymää jolloin taas takuulla riittää tekemistä. Hieman olisi haaveissa saada lepoa ja myös vauvojen kamppeita alan pikkuhiljaa laittelemaan kuntoon. Suunnitelmissa ompelukonekin pitäisi kaivaa esille ja verestää ruosteessa olevaa ompelutaitoa ompelemalla tulokkaille muutamia sopivia pöksyjä.

Enkeleitä toivotan jokaisen koululaisen koulumatkoja -ja päiviä suojelemaan. Ja kaikille myös hyvää loppuviikkoa!