salaatti%20ja%20perunat1.jpg

Nämä maukkaat  ja rapsakat perunat voi valmistaa niin uusista, kuin vanhankin sadon perunoista. Kätevintä on keittää jo edellisenä päivänä menekkiä suurempi satsi perunaa, jolloin valmistus on nopeaa kylmistä ja kypsistä potuista. Nämä voi paistaa niin paistinpannulla kuin grillissäkin foliorasiassa. Ja miksei grillin parilallakin tai vaikka muurikassa.

Laita pannu kuumenemaan ja lorauta siihen tilkka öljyä ja pilkottu valkosipuli. Kuori ja pilko perunat sillä välin. Nostele perunapalat kuumalle pannulle ja kääntele välillä. Hieman väriäkin saa tulla pintaan.

salaatti%20ja%20perunat.jpg

Mausta tuoreilla yrteillä, esim. timjamilla, rosmariinilla ja ruohosipulilla. Timjamista ja rosmariinista kannattaaa sormien välissä vetäistä pehmeät osat pannuun ja puinen tikku joutaa roskiin. Myös sipulinvarret tai sipuleita voi pätkiä sekaan. Lisäksi mustapippuri ja suola myllystä.

salaatti%20ja%20%20perunat2.jpg

salaatti.jpg

Eilen saatiin ekat salaatit omalta kasvimaalta ja tätä hetkeä oli jo kovasti odotettu. Jäävuorisalaattia, rucolaa ja herneenversoja. Lisäksi ruohosipulia. Kukkiva ruohosipuli on syötävä ja myös kaunis koriste vaikka voileipäkakun tai täytettyjen voileipien päälle.

salaatti%20ja%20peruna.jpg

Perunoiden ja salaatin lisäksi tähän sopii mikä tahansa grillattu ruoka; nautaa, kalaa, broileria tai vaikka niitä kasvispihvejä. Väriä pitää hieman olla pinnassa, jotta ruoka maistuu sille mille grillauksen jälkeen kuuluukin. Halloumia tai grillijuustoa löytyy usein kuvun alta meidän grillin ollessa kuumana. Jo siivulla parilla grillattua juustoa saa salatistakin ruokaisamman.

salaatti1.jpg

Voin kertoa että maistui ihan kesältä. Tätä lisää!