Tultiin kauppareissulta tänään kotiin ja istuskelin vielä autossa, kun meidän 4-vee tuli sanomaan ihan tohkeissaan: Äiti, missä sun kamera on? Sun täytyy nähdä tämä."

Useampi perhonen oli laskeutunut meidän rapunpielessä olevaan asteri-astiaan aterioimaan ja viereisessä kukkapenkissä  olevissa syysleimuissa niitä oli lisää. Kuvittelin heti niiden olevan nokkosperhosia, mutta jokin ei sitten kuitenkaan täsmännyt. Pienellä googlettamisella oikea lajike löytyi ja nämä kaunokaiset ovat amiraaliperhosia.

nokkos.jpg

Lueskelin hieman kyseisen perhosen elämästä ja nämäkin matkaavat etelään talven viettoon. Talvehtiminen suomessa onnistuu vain erikoisolosuhteissa. No aika erikoisia nämä viime vuosien talvet ovat kyllä olleetkin. Naaras munii munat nokkoseen ja sieltä toukat lähtevät kesänkorvalla liikenteeseen.

nokkos3.jpgnokkos1.jpg

nokkos2.jpg

Terassilla olevat asterit ovat siis oikein perhosmagneetteja. Muutenkin kivoja ja kestäviä maljakossa. Näitä täytyy laittaa ensi kesänäkin kasvamaan.

nokkos7.jpgnokkos4.jpg

Tänään ollaan hoidettu heposia, mutta arvatkaapa vaan, kun ne käy harjaamassa niin heti ovat piehtaroimassa. Ilta kuluukin siivouksen merkeissä, sillä meillä täälä on tällähetkellä lievä kaaos. Huomenna meille tulee vieraita pidennetyn viikonlopun merkeissä ja se tietää taas lisää säpinää.

Kauniita syyspäiviä jokaiselle!