Ei tarvittu kovin kummoisia ennustajanlahjoja, kun lomareissun jälkeen ajattelin lasten sairastavan loppuviikon. Epäilyni kävi toteen ja eilen lapsista oli kuumeessa 3/3.

kuume3.jpg

Tiistai-iltana pyörähdin eskarilaiste vanhenpainillassa ja kaupan kautta kotiuduttuani talo oli poikkeuksellisen hiljainen. Kaikki olivan omissa sängyissään tuhisemassa ja täydessä unessa jo yhdeksältä. Sellaista ei vain tapahdu tapahdu tässä talossa, ellei sitten ole pikkuväki sairaana. Hälytyskellot kilkattivat jo kovasti tässä vaiheessa.

Keskiviikkona aamuyöllä heräsin siihen, kun olin kolmen kuumavesipullon ympäröimänä omassa sängyssäni. Siinä ei paljon kuumemittaria kaivattu vaan joka sorkalle kuumetta alentavat lääkkeet nassuun ja jatkettiin unipuuhia vielä muutama tunti. Aamulla mittasin eskarilaisen lämpötilan, joka annetusta kuumelääkkeestäkin huolimatta oli 38,8 C. Neidillä lämmöt nuosi hieman yli 39 ja myös keskimmäiselläkin kuumetta oli reippaanpuoleisesti. Ääääh. Kaikki lähipäivien suunnitelmat hävisivät savuna ilmaan. Puff, tuhkana tuuleen.

Eilen aamulla rakentelin siskonpedin olohuoneen lattialle ja se saa toimia nyt tukikohtana muutaman päivän ajan. Paljon on tiedossa lautapelejä, lastenohjelmaa ja nesteen tuputusta. Juo, juo, juo, juo edes vähän. Maitoa, vettä, pillimehua, mehujäätä? Jos mikään muu ruoka ei maistu, niin sipsiä menee se pieni kourallinen. Ja sitten tulee jano ja menee nestettäkin. Tässä kuumeessa on aivan yksi ja sama, mitä lapset syövät ja juovat, kunhan juovat. Puolikuolleita raatoja lattialla on hyvin ikävä katsoa, mutta onneksi näin kova tauti ei yleensä kestä montaa päivää.

kuume1.jpgkuume2.jpg

Kaikki tämän viikon ja viikonlopun vierailut jouduin myös harmikseni perumaan. Kaverin kanssa puhuin puhelimessa päivällä ja tuli puheeksi tekemättömät hommat. Niitä muuten piisaa ihan riesaksi asti, vaikka jokapäivä yritän listalta vähintään pari hommaa saada yliviivatuksi. Tuli puheeksi ikkunoidenpesu, joka on tekemättä. Myös matot on edelleen pesemättä. Mietin puhelun jälkeen, että olisikohan hirmuinen synti jos matonpesu jäisi tältä kesältä välistä, ihan siisteiltä näyttävätkin. No eipä olisi kannattanut miettiä. Pikkuneiti juoksi olohuoneesta keittiön lattialle kontalleen ja oksensi pöydän alle hetki aiemmin annetun kuumelääkkeen ja jogurtin. Yäääk. Oman osumansa sai myös olohuoneen matto. Muut matot keräilin juoksujalkaa ja nakkasin terassille. Jos jotain inhoan siivota niin juurikin sitä oksennusta ja vaikka mattoa hinkkasin hiestämärkänä puhtaaksi, se on nyt auttamatta likainen ja vaatii kokonaisvaltaisen pesun. Sama edessä muillekin matoille, mikä tietysti toisaaltaon ihan hyvä juttu.

Tiedustelin isännältä painepesuria ja kuulin että siinä on jotain häikkää. Niin mitä häikkää mahtaa olla? Painepesurin purkamisesta sai selville, että joku osa oli lohjennut rikki. Nips, naps rikkipoikki ja pesuri vaan surisee. Uuden ostoa ei kannata edes harkita, sillä kyseinen mööpeli on tehokkain mitä meillä on ikinä ollut ja vain kolmisen vuotta vanha. Kuntoonhan se on saatava. Kärcherin huollosta uutta osaa tilaamaan ja saapa nähdä, mitä sieltä tulee. Puhelimassa kun tilaa, eikä osan nimestä ole tietoakaan, kuulosti tilaus omaan korvaankin melkoiselta arpapeliltä ja sepitykseltä. Asiakaspalvelun avulias mies kuitenkin vakuutti saaneensa jutusta kiinni ja kuulemma huomenna pitäisi olla tarvittavat osat postilaatikossa. Saapa nähdä. Yökosteus on niin huikea, että kuinkahan matot saa vielä kuivaksi ulkosalla?

nuu1.jpg

Kaiken hässäkän keskellä marjanpoimija toi eilen ennalta ilmoittamatta 30 litraa mehevää mustaherukkaa terassille ja aamulla olin ehtinyt täyden lastillisen poimia kurkkuja, jotka nekin odottivat säilöntää. Kun eilen illalla yhdentoista aikaan viimeinenkin sairastelija oli hypännyt nukkumatin matkaan, alkoi hillitön keittiön desinfiointi, lasipurkkien keittäminen ja kurkkujen säilöminen, marjojen siivous ja hillon keittäminen. Nyt ei meiltä mustaherukkahillo lopu. Oli muuten eka kerta kun tein mustaherukoista hilloa ja se oli taivaallista. Survoin lopuksi hillot sauvasekoittimella hienoksi, jotta lapsillekin hillo maistuu. Ikinä paras maistamani kakku on ehdottomasti mustaherukka- suklaakakku ja nyt sen saa jatkossa tehtyä omasta hillosta. Vaikka ajankohta säilömiseen ja hillotouhuihin oli kaikkea muuta kuin hyvä, niin kyllä kannatti taas saa maakellari lisää täytettä hyllyilleen talven varaksi.

Pikkuväki onneksi jo tänään huomattavasti eilistä aamua pirteänpää. Lautapelit on kovassa käytössä ja ollaan maalattu vesiväreillä ja katseltu lastenohjelmia. Kuumemittari antaa hyvin vaihtelevia lukevia vuorokauden ajasta riippuen ja ollaan risteilty siinä 37,4 - 39,6 asteen välimaastossa. Melkoisia lukemia siis ollut ja Pamol F:ää käytetty annostuksen maksimirajoissa.

kuume.jpgnuu.jpg

Ehkäpä tämä tästä helpottaa. Lasten kummitäti tulossa viikonloppuna lastenvahdiksi, sillä tiedossa on pyöröpaalihommia. Isäntä on tässä nyt pari päivää kaatanut heinää ja koska niittokone näyttää edelleen olevan traktorissa kiinni -oletan, että homma jatkuu. Nyt toivon todella, että kyse on vain lastentaudista ja me aikuiset vältettäisiin tämä.

Jos isännyys palaa kaatopuuhista ajallaan, olisi ihana käydä vilkuilemassa puolukoita metsässä. Tänä vuonna puolukkasato tulee olemaan huikea. Nyt on vielä sopivasti raakileita seassa ja puolukkahyytelön valmistus olisi nyt ajankohtaista.la

Leffana Rölli ja kultainen sydän, kaikki kolme kuumottavaa naperoa kainalossa, jatkuva mehutarjoilijana oleminen... Näillä eväillä jatketaan ja toivotaan, että huomenna ei kuumottelisi enää yhtä paljon.

Tällaisiä kuulumisia meille tänään.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!