Eilen aamulla kello 5 suunnattiin kohti Jyväskylää, sillä meidän eskarilaisella oli tähystystutkimus Keskus-sairaalassa. Tämä oli mulle jännä paikka, sillä omat nukutuskokemukset eivät aina ole olleet kovin ruusuista muisteltavaa. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja alun jännityksen ja muutaman (lapsen) kyyneleen jälkeen esilääkitys teki tehtävänsä ja potilas nauroi kippurassa käytävällä sairaalansängyssä niin, että käytävä raikasi.

KASVI11.jpg

Tunti pari odottelua ja jo sain mennä heräämöön pitelemään kiinni tokkurassa konttailevaa lapsukaista, joka omien sanojensa mukaan oli nukahtanut aivan erilaisessa paikassa ja halusi tietää, kuka häntä oli siirtynyt hänen nukkuessaan. Jutut oli hieman sekavat ja torkahteli siinä viel sen seitsemän kertaaennen kuin huurut haihtuivat pääkopasta. Vielä piti tunti odotella käytävällä ennen kuin saatiin lupa poistua. Muistoksi jäi reippaustodistus.

KASVI21.jpg

Oltiin sovittu, että päivän päätteeksi poika saisi valita kaupasta minkä tahansa palkinnon. Kuukauden kestävästä pelikiellosta huolimatta uusi Minecraft- pleikkapeli oli ainut joka kelpasi. Sitä sitten metsästettiin muutamasta kaupasta ennen kuin tärppäsi. Lähes juoksemalla mentiin pari kauppaa läpi pojan istuessa kärryn tavarakorissa. Matkalla löytyi vaikka mitä kivaa, vaikka yleensä Jyväskylän reissuilta ei löydy yhtikäs mitään. Isäntä bongasi mökille rikkoutuneen valaisimen tilalle  ihanan lampun. Itseasiassa hieman samanlaisen, jota olin suunnitellut kolmen kappaleen sarjana meidän eteiseen. Mitäs tykkäätte?

KASVI23.jpg

Löysin myös ihanat lasiset pirtelöpullot, jollaisia olen metsästänyt jo pitkään. Ja servettejä, pillejä ja muuta kivaa musta-valkoista rekvisiittaa juhliin. Ilmapallojakin oli 100 kappaleen pakkauksissa ja niitä meillä kuluu ihan reippaan puoleisesti.

Tietysti onnistunut sairaalareissu oli päivän kohokohta, mutta toinen sellainen oli Paratiisi-sarjan vati. Se on puuttunut Paratiisi-kokoelmasti aina ja nyt sitä myytiin hävyttömän halvalla Kodin 1:sessä. Ihan teki mieli ostaa kaksin kappalein, mutta yksi lähti matkaan mukaan.KASVI22.jpg

Ihan olin paratiisissa kierrellessäni pikavauhtia Kodin 1::sen astia osastoa, niin paljon siellä on kaikkea ihanaa. Tämä Arabian Paratiisi jakaa hyvin ihmisten mielipiteet: toiset tykkää - toiset ei sitten yhtään. Kuitenkin pitkään himoittu ja täydellinen lisä astiakokoelmaani.

KASVI10.jpg

Kotimatkalla yllätti potilaalle huono olo, mutta kun sai kotona syötyä hieman evästä rinnanalle, niin johan oli ihana, oma pirteä itsensä. Tuliaisia tuotiin kotiväelle hieman turhankin paljon, niin paljosta jäivät kuulema paitsi. Oli dvd:itä, saippuakuplia, ilmapalloja, karkkia ja snorkkelit. Hyvähän se on, jos ei traumoja jäänyt yleensä niin lääkärikammoiselle eskari-ikäiselle.

Mikähän siinä muuten on, että minä jännitin eilistä reissua niin paljon, että yöunet jäi kahteen tuntiin. Kolmelta sain unenpäästä kiinni ja viideltä olikin kello soittamassa. Vaikuttaako siihen omat huonot kokemukset vai niin kova huoli oman rakkaan hyvinvoinnista. Tietysti myös jännittää hieman, löytyykö koepaloista muutoksia. Toivottavasti ei. Mutta toisaalta jos vieläkään ei löydy mitään syytä lapsen refluksiin ja vatsaoireisiin, niin mitä seuraavaksi? Viikon päästä tulee koepaloista tulokset ja ollaan taas hieman viisaanpia. Kuitenkin niin kauan olen valmis taistelemaan asian puolesta ja vaatimaan tutkimuksien etenemistä, että vatsakivut eivät rajoita liikaa vanhimman lapseni elämää. Uusi lääkekin saadaan kokeiluun viikon kuluttua. Niin tuhat kertaa mielummin ottaisi lapsen kivut itselle, kuin katsoo lapsen tuskailua ja tasapainoilua kohtauksia vältellen.

Illalla käytiin kasvihuoneella ja niin hirveästi on taas kurkkua tulossa, että alettiin vielä säilömispuuhiin.

KURKKU.jpg

Niin, se tänään on tosiaan syyskuun ensimmäinen päivä. Kyllä aika rientää hirmuiselle vauhdilla ja kasvihuoneella satokausi hyvässä vauhdissa, mikä tarkoittaa paljon lisää säilöntäpuuhastelua. Mehuja ei olla vielä keitelty ollenkaan.

syyskuu.jpgsyyskuu1.jpg

Koko aamu odoteltiin pienten kanssa polttoaineautoa saapuvaksi ja aika kului kuin siivillä saippuakuplia puhallellen. Käytiin myös hieman isäntää vilkaisemassa vanhan puimurin moottorinirroituspuuhissa. Jos ei pihassa oleva leikkipuisto tyydytä lasten kiipeilyvimmaa, metsästä löytyvä romuvarasto kuittaa kätevästi kiipeilyhalut.

syyskuu6.jpg

Antoisaa ja raikasta syyskuuta kaikille lukijoille!