Ystävä toi meille käydessään muutaman raparperinvarren ja heti keksin niille hyvää käyttöä. Raparperijäätelö. En halunnut ylenpalttisesti nujertaa raparperin kirpeyttä sokerilla, joten kirpakan raparperin kaveriksi kokeilin kinuskia. Ja kyllä kannatti!
Jäätelöpohja:
3 purkkia kuohukermaa
1 tölkki kondensoitua maitoa
Valmista jäätelöpohja: Vatkaa kerma jämäkäks vaahdoksi. Lisää sekaan kondensoitu maito ja sekoita varovasti. Laita pakastimeen jäähtymään.
Jäätelömassan jäähtyessä valmistele kinuskikastika ja raparperihilloke.
Kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Mittaa aineet kattilaan ja sekoittele kunnes alkaa paksuuntua. Jäähdytä ennen jäätelömassan sekaan laittamista. Osan kinuskikastikkeesta voi jättää annosten viimeistelyyn.
Raparperihilloke
Raparperin varsia
1-2 dl vettä
Ripaus vaniliasokeria
1 dl Vaniljakreemijauhetta
Huuhtele ja pilko raparperin varret. Kaada palat kaatilaan, lisää hieman vettä ja ja sokeri. Anna kiehahtaa kunnes raparperit pehmenevät.
Soseuta sauvasekoittimella ja lisää vanilijakreemejauhe ja vaniliasokeri. Sekoita ja jäähdytä.
Sekoita hilloke jäätelön sekaan muutamalla pyöräytyksellä. Kinuskikastikkeen valutin pintaan, josta painui myös syvemmälle. Silloin syödessä löytyy ihania vivahteita. Tarjolla oli lisäksi lasten suosikkia, mustikkajätskiä. Raparperikinuski vei kyllä henkilökohtaisesti noista voiton, vaikka tuo mustikkakin on mielettömän hyvää. :)
Kesä!
...Lisää uusia makuja kehitteillä!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.