Tässä alkaa viikot huveta auttamatta ihan vähiin ja edelleen on vauvantarvikehankinnat osittain vaiheessa. Vaunut on ollut jo hyvissä ajoin hankittuna. Laitoin ostoilmoituksen hyväkuntoisista kaksostenvaunuista nettiin ja muutaman päivän päästä tärppäsi. Isot ja kääntyvät etupyörät oli yksi tärkeistä ostokriteereistä ja tietysti hyvä kunto, toimivuus ja musta väritys. Vielä kun monen sadan kilometrin päässä sijaitsevat vaunut saatiin kotiin toimitettuna käyttöopastuksella ei tarvinnut jäädä pähkäilemään sen kummemmin hankintaa. Mukaan tuli hyttysverkot, sadesuojat, makuupussit, ratasosat ja vaikka mitä. Säkki tolkulla kamaa, johon en silloin ehtinyt yhtään perehtyä, mutta toivottavasti isännyys sai jotain vihiä asiasta.

Trends-For-Kids-Double-Carrycot-Adaptor-

Turvaistuimet tais siis ehkä paremminkin turvakaukalot hankittiin autoon. Ja ekaa kertaa adabtereilla, jotka kiinnitetään kiinteästi auton penkkeihin ja turvakaukalot vain napista painamalla kiinnittyvät ja irtoavat ilman erillistä turvavöillä sähläilyä. Ei ole kovin ruusuiset muistot vyökiinnitteisistä istuimista, joten nämä ovat enemmän kuin tervetulleet.

Myös Baby Björnin balance soft -sitterit sain ostettua + niihin jo aiemmin kovan suosion saaneet lelukaaret. Kyseiset sitterit on kyllä ollut aikaisemmin ihan vauva-arjen pelastukset.  Myös yhden  Bumbo-tuolin kaveriksi löytyi toinen, mutta niillähän toki on käyttöä vasta hieman myöhemmin.

babybj%C3%B6rn%20balance%20soft.jpg

Tuttipulloja on myös ostettuna toistakymmentä ja vanhojakin löytyi jonkun verran kaapista, uusia tutteja vaan kaipailevat vielä. Haaveilen kyllä imetyksen onnistumisesta, mutta pulloon olisi kaksikko siitä huolimatta tarkoitus opettaa. Itse kun olen menossa synnytyksen jälkeen vielä leikkaukseen, niin voisi olla kotona vauvoja hoitavalla isännällä muuten tiukat paikat. Aventin mikrosterilisoija ja maitopullonlämmitin hankittiin valmiiksi pullon pesuja ja maidon lämmitystä nopeuttamaan muiden tuplavauvojen vanhempien vinkkejä kuunnellen. Toivottavasti tulokkaat ei olisi ihan sillä lyhyimmällä mahdollisella pinnalla varustettuja yksilöitä... Kaikki kolme edellistä ovat olleet niin helppoja ja itkuttomia, että nyt kieltämättä mietityttää voiko sama onni osua kohdalle enää neljättä ja viidettä kertaa. :)

vauvoille.jpg

Hankin myös kokeiluun paljon kehutut twistshake -pullot. Aika näyttää täyttävätkö odotuksensa. BPA- vapaus ja anti colic- ominaisuus ovat tärkeimmät ostokriteerit.

IMG_3737.jpg

Nyt vielä metsästän katosta roikkuvaa kehtoa, sillä sellaisesta olen haaveillut jokaisen vauvan kohdalla ja nyt olen aikeissa toteuttaa suunnitelman. Vauvelit tulee kuitenkin todennäköisesti olemaan niin pieniä, että kahdestaan mahtuvat roikkuvaan pesäkehtoon hyvinkin ainakin ensimmäisien kuukausien ajaksi.

Tuo komijalalla oleva Leander- kehto taitaa nyt vetää pisimmän korren vaihtoehdoistani. Jalkaa en siihen halua, vaan kattoon saisi isännyys ripustella koukun niin makkariin kuin olkkariinkin. Kuvassa alimmaisena oleva Amazonas Goala -riippukeinut meiltä jo entuudestaan löytyykin, mutta se on ollut kissalle niin mieluinen paikka, että aina hiipi sinne päivätirsoille kun silmä vältti. Ajattelin tuota lattiamallia pitää yläkerrassa, jonne kisulla ei ole pääsyä.

000riippukeinu%20vauvalle.jpg

Ruskovillan silkkimyssyt ovat kanssa olleet meidän perheessä kovassa suosiossa ja ne nyt vihdoin sain tilattua pikkuisille. Harmitti hieman, kun edelliset olin ehtinyt myydä jo pois.

silkkimyssyt%20ruskovilla.jpg

Vauvanvaatteita alkaa olla jo aika kivasti -kaikki suosikit tietysti kaksin kipalein. Hieman vielä mietityttää, jos vaikka tulokkaista toinen olisikin poika, mutta toki näissä on paljon sellaisia jotka kummalle vaan sopivat. Mustat ja valkoiset erityisen lähellä sydäntä ja vaatesilmää. Osan olen ostanut uusina ja muutaman käytettynä. Myös vanhoille lemppareille olen koettanut pareja metsästää ihan hyvillä tuloksilla. Tässä muutamia Po.pin, Marimekon, Miikkareiden ja Silverjunglen ihanuuksia. Syyshaalareiksi ostin windfleecet ja niitä onkin nyt hamstrattuna monta kokoa eteenpäin. 62-senttinen toppahaalari puuttuu vielä. Ostin Tuurin reissulla mustaa trikoota, mutta edelleenkään en ole ehtinyt konetta kaivaa esille. Pikkuisiin haaremipöksyihin kuitenkin jo piirtelin kaavat valmiiksi, eli toivo edelleen elää niille löytyvän ompeluajan suhteen...

0000000000000000000000000000000000000000

Osa vaatteista 50-senttisiä, mutta suurin osa kokoa 56 tai 62. Vaikea kuvitella millaisia pikkutirppoja syntyy vai ovatko sittenkin lähes kolmekiloisia. Vallkoisia kietaisubodyjä ja puolipotkareita on tullut ostettua varmaan 50 kipaletta eri kokoisiana, joten ihan heti ei luulisisi niiden loppuvan.

vauvanvaatteet.jpg

50 senttiset velourhaalarit ja niihin hatut. Näin muuten unta, että vauvat on niin saman näköisiä ettei erotettu heitä toisistaan joten sen seurauksena toiselle ostin erivärisen hatun. Vaikkakaan meidän kaksikon ei pitäisi omilla istukoilla ja vesipusseilla identtisiä ollakkaan. Kuinkahan oikeassa elämässä identtiset kaksoset erotetaan toisistaan? Joku panta nilkassa vai kynsilakkaa yhdessä varpaassa?  Ja kahtena yönä olen ollut jo kovasti synnytyspuuhissa joista molemmissa unissa toinen tulokkaista onkin ollut poika. Jospa loppuviikon ultrassa saisin vielä uudelleen lupaukset sukupuolista, niin voisin surutta kaikki ylimääräiset vauvanvaatteet heivata eteenpäin.

vauvanvaatteet1.jpg

Silverjunglen alesta tein vielä huippuihania löytöjä ja odottelen pakettia saapuvaksi. Mustaa ja valkoista, tähteä ja sen semmoista. Nyt kun kaikki sain vihdoin pestyä tajusin kyllä vaatteita olevan jo ihan tarpeeksi. Niin siis vauvanvaatteiden pienimmät koot pestynä ja kiitos siitä kuuluu viimepäivien aurinkoisille keleille, joka sen mahdollisti. Voi niitä pieniä tumppuja ja bodyja mitä pyykkinarulle pikkuneidin kanssa viriteltiin...

vauvanvaattet.jpg

Jotenkin tämä vaatteiden pesu sai mut tajuamaan, että ihan oikeasti kohta ollaan jo lähellä viimeisiä viikkoja. Koitankin nyt kahmia hienoisella haikeudella muistoihini vauvojen liikkeitä ja raskauden tuntemukset, sillä tämän jälkeen meidän perheen koko on tässä. Ja olen kyllä kiitollinen ja superonnellinen että saadaan kokea tämä kaksosraskaus. Toiveet tietenkin korkealla että kaikki menisi loppuun saakka hyvin ja kaksi tervettä nyyttiä saataisiin kotiin muistona tästä raskaudesta. Tuleva synnytys on alkanut jännittämään jo nyt ja pelkään joutuvani sektioon. Tietysti sillä kaavalla mennään, mikä sitten on se parhaaksi katsottu linja siinä tilanteessa, mutta voin kertoa, että jännää on ja asia pyörii jo päivittäin mielessä.

Puuttuukohan meiltä vielä jotain oleellista? Hoitopöydän taso ainakin ja valtava läjä harsoja. Pinnasänkykä löytyy kolme kipaletta varastosta, mutta yhdessäkään niistä ei ole laskettavaa sivulaitaa. Semmoinen siis vielä mietinnässä.  Baby nestiä olen myös hankkimassa, kunhan saan päätettyä sopivat värit kankaisiin.  Ja yhtään tuttia ei löydy vielä, mutta paikallisissa kaupoissa ei pienimpiä tutinkokoja ole tarjolla laisinkaan.

Kestovaippojen käytöstä edelleen hieman haaveilen, mutta aika näyttää jääkö siihen ja siitä seuraavaan pyykkirumbaan energiaa. Kuitenkin jo yhdet kestot molemmilla päivässä on yli 700 vaippaa vuodessa. Kahdet molemmilla 1400 vaippaa jne. Saati kolmet, neljät tai viidet. Kertsejä on hankittuna kuitenkin jo useampi paketti kaappiin valmiiksi odottelemaan ja päätin olla ottamatta kestovaippa-asiasta stressiä vaikka haaveissa ainakin osakestoilu onkin.

Kovasti pikkusisaruksia odottavia lapsia jo joka päivä mietityttää, voisitko sä äiti synnyttää jo tänään? Vielä ei kuitenkaan toivottavasti muutamaan viikkoon ole se aika vaan vauvat saavat vielä kerätä massaa ja kehittyä masussa vaikka tukalaa tämä minulle välillä tekeekin. Mulla on jo nyt paljon isompi vatsa kuin yhdestäkään yksösraskaudesta ja kiivaimmat kasvuviikot tässä parhaillaan meneillään. Saapa nähdä millaisiin mittoihin tässä vielä venytään.

Kuitenkin saan olla enemmän kuin tyytyväinen, että pystyn ihan kohtalaisen hyvin nyrjähtäneestä nilkasta huolimatta liikkumaan. Ollaan käyty lasten kanssa lähes päivittäin metsässä kävelemässä ja pellolla tulee käppäiltyä emojen ja vasikoiden elämää seuraamassa, vaikka varsinaisiin navettatöihin en osallistukkaan. Muutamaan päivään en ole tänne mitään ehtinyt kirjoitellakkaan, sillä viikonloppuna oli vieraita ja sunnuntaina ja eilen käytiin isännän kanssa paalaamassa muutama sata pyöröpaalia lisää emoille talveksi varastoon. Tosin hillitymmin sitä tulee traktorilla ajeltua ja töyssyjä väisteltyä tämän mahan kanssa, mikä näkyy sitten osaltani hieman työn hitaudessa. Eilen tuli kyllä urakan loppuvaiheessa sellainen kylkikramppi, että hommat osaltani loppuivat siihen paikkaan. Pieni lepuutus kotisohvalla ja loppuilta oli sen osalta kivutonta.

Huomenna ohjelmassa onkin työterveyshuollon tilakäynti. Ehkäpä sitä voisi vaikka jotain leipasta siitä hyvästä.

Mukavaa viikkoa teille kaikille!