Meillä on lasten kanssa ollut meneillään hyvin eläinpainoitteinen ja karvainen viikonloppu. Yritetään täälä parhaamme mukaan hoidella niin omat eläimet täällä kotosalla kuin ystävänkin nelijalkaiset. Isännyys on ollut poissa pelistä jo useamman päivän kuumeesta ja kovasta kurkkukivusta johtuen ja perjantaina kävi tk:ssa kun mietittiin onko hänellä keuhkokuume. Lääkärin pikadiagnoosin voimin tuloksena epämääräinen hengitystieinfektio. Ei kiva eikä tietysti mitään apuakaan käynnistä, mikä tietysti ei ollut iso yllätys.

karvat.jpg

Onneksi mulla on ollut täälä useanpana päivänä apuna ystävä, joka on auttanut navetalla tehtävien hommien tekemisessä. Lapsetkin tosin on ollut innokkaana täyttämässä jauhosankoja, jakamassa jauhoa eläimille, ja täyttämässä rehukärryjä. Itsellä alkaa tekeminen olla hankalaa ison mahan kanssa ja hommien edistyminen on NIIN kertakaikkisen hidasta välillä ämpärin päällä sykettä tasoitellen. Onneksi navetalla ei ole montaa eläinta, vaan lähes kaikki ovat laitumella ja riittää kun vedet päästää astioihin ja traktorilla nostaa rehua rehuhäkkeihin. Sen verran isännyys on olemustaan käynyt näyttämässä makkarin ulkopuolella, että on juuri pystynyt traktorihommat käydä tekemässä, koska minua traktorilla ajo supistaa jo ihan liikaa. Muutoin ei ole kaksilahkeista useanpaan päivään näkynyt ja hänelle onkin suotava täydellinen leporauha, jotta mahdollisimman nopeasti parantuisi.

Tarja-lehmä se ei vaan saa lihaa luiden ympärille, mutta karva on onneksi jo kiiltävää ja silmät taas pirteän ja eloisan näköiset. Tämä 13-vuotias lempparilehmäni viettää siis meillä nyt viimeistä kesää ennen vihreämmille niityille joutumista. Kyllä tulee syksyllä tämän poislaiton kanssa itselleni vielä kovat paikat eteen ja nyt jo kyyneleet valuu kun se niin vimmatusti laittaa päätä olkapäälle ja melkein kiipeää syliin. Tämän kanssa on vuosien saatossa koettu niin paljon. <3

emolehm%C3%A4%20m.jpg

Muistaako joku Minnin? Näin söpö ihanuus siitä on jo kasvanut. Tämä oli siis yllä näkyvän Tarjan viime kesän kaksosvasikoista toinen.

emolehm%C3%A4%20minni.jpg

Oman vasikan iltapesut. Satu ja Nami

emolehm%C3%A45.jpg

Toisella ystävälläni oli viikonlopuksi menoa ja lupauduin käydä hänenkin karvaisia kavereita hoitelemassa nyt muutamana päivänä. Mielelläni autan missä pystyn ja pääasia on, ettei tarvitse kantaa mitään painavaa tai tehdä muuta raskasta, mikä ottaa liikaa voimille.Ystäväni on sen miljoona kertaa käynyt meidän poissaollessa tarkistamassa meidän poikimisvuorossa olevien lehmien tilannetta navetalla, kun ollaan jossain oltu käymässä. Kun itse voi jeesata tarvittaessa toista voi hyvällä omalla tunnolla pyytää joskus vastapalvelustakin. :) Eikä yhtenäkään aamuna tai iltana ole tarvinnut yksin lähteä ruokintareissulle, vaan aina on lapset innokkaana lähdössä mukaan. Mukavaa  ja mieluista vaihtelua myös siis heille.

karvat2.jpg

Pupullekin hieman tuliaisia kasvihuoneelta.

karvat3.jpg

SÖPÖYSVAROITUS!!!

Ja mikäs siinä, kun lasten kanssa päästään lässyttämään mahtavalle kissanpentu viisikolle. Voi tsiisus, mitä söpöläisiä sieltä löytyikään. Olivat kasvaneet varmaan puolella viime näkemästä. Näiden touhuja voisi katsella useammankin tunnin.

kissanpentu2.jpgkissanpentu1.jpgkissanpentu.jpgkissanpentu4.jpg

Kotiinhan nämä kaikki söpöläiset pitäisi lasten mielestä viedä, mutta vielä ei ole mahdollisuutta uusien lemmikkien ottoon. Pitää ensin järjestää jo nykyisille vanhuksille hyvät eläkepäivät ennen haaveita uusista karvaisista lemmikeistä.

000kissanpentu.jpg

Koirat on ison vasikan kokoisia ja niitäkin päästetään aamuin illoin hieman juoksentelemaan aidatulle pihamaalle. Meidän 3- vuotias on ihan yli-innostunut näistä jättikokoisista koirakavereista ja kyllähän nuo ihania ovatkin. Mutta se kuolan määrä... :) Itseäni toki saan siitä syyttää, sillä olen näille hieman opettanut että aina tulee tuliaisia kun nähdään.

karvat4.jpgkarvat5.jpg

Aina kierroksen lopuksi käydään vielä kurkkaamassa, että heppaset oli pysyneet aitauksessa. Samalla lisätään heinää ja tarkistetaan vedet jotta hepoilla riittää juotavaa.

karvat1.jpg

Kun on omien navettatouhujen jälkeen kaikki muut hommat hoidettu kunnialla loppuun niin pilvisistäkin päivistä huolimatta hiki virtaa siihen malliin että ollaan käyty lasten kanssa monta kertaa uimassa. Saunan lämmitykseen ei ole riittänyt muutamaan päivään virtaa ja välillä onkin ollut kiire sohvalle vaakatasoon, ennen kuin on lähdetty uutta ruokintakierrosta suorittamaan. Huomenna illalla hoitokarvojen oma kotiväki kotiutuu ja toivon todella, että isännyyskin tervehtyisi siihen malliin, että navettahommat luonnistuisi taas siltä suunnalta. Tämä mamma meinaan alkaa olla jo aika loppu.

Välillä ollaan saatu naapurista ylimääräistä vahvistusta uintiseuraksi ja lapsilla on aina kivaa.uimassa.jpguimassa2.jpguimassa1.jpg

Tosin nyt meidän kahdella nuorimmalla hieman nokat vuotaa joten toivon vaan että isännän flunssapöpöt ei ole tarttunut lapsiin. Ensi viikolla kuitenkin alkaa koulut ja eskarit ja silloin olisi mukavaa, että jokainen pääsisi ensimmäisenä päivänä osallistumaan. Kylpyläreissulle ollaan jo saatu heittää sairastelun vuoksi hyvästit, mutta joku pieni reissu olisi tavoitteena vielä tehdä ennen ensi viikon torstaita. Mikä se sitten voisi olla, sitä en ole vielä keksinyt. Täytyy huomenna hieman haastatella lapsia ja kuulostella millaisia toiveita sieltä päin tulee.

Kellokin näköjään jo ennätti vierähtää sunnuntain puolelle, joten mukavaa viikon viimeistä päivää toivottelen teille kaikille!