Taas tanner tömisee, sillä meille kotiutui uusi sonni, Lipton. Luonne oli taas kohdallaan, mikä olikin vieraiden sukujen lisäksi tärkein kriteeri. Se oli niin suloinen, että iltasella piti vielä käydä pellolla hieman tutustumassa ja rapsuttelemassa. Rakastuin heti.

LIPTON.jpg

Aika hulppean yksityiskyydin sai Petäjäveltä tänne meille. Olipa hauska tutustua uusiin samaa ammattia harjoittaviin ja samaa Angus-rotua kasvattaviin ihmisiin, kontakteja eri tiloille kun ei koskaan ole liikaa. Hiehot otettiin navetalle valmiiksi sulhasta odottelemaan ja siellä saivat rauhassa tutustua. Hetken kuluttua portit avattiin laitumelle ja kaikki hiehot lähtivätkin laiduntamaan ja sonni jäi yksin päivänokosille ladon varjoon, josta hetken kuluttua kuorsaus raikasi. Taisi olla lepohetkeä vailla, sillä nuoresta iästään johtuen oli jo astunut 17 hiehoa onnistuneesti edellisessä paikassa. Meiltä sonni saa kodin useaksi vuodeksi eteenpäin.

LIPTON3.jpg

Komea runkoinen sonni on, mutta ikänsä puolesta selvästi edeltäjäänsä Lakua pienenpi. Hiehot ottivat mittelöitä sonnin kanssa ja testasivat kuka on kuka... Kun sonni saa lisää massaa, siitä tulee koko lehmälauman johtaja, jonka arvovaltaa laumassa kukaan ei kyseenalaista.

LIPTON2.jpgLIPTON1.jpg

Näistä angus-hereford risteyksistä meillä on kovat odotukset. Lupiini ja Laikku

LIPTON4.jpg

Tervetuloa Lipton, toivottavasti saadaan olla työkavereita monta vuotta eteenpäin.