AAAA.jpg

Kovaa vauhtia eletään vuoden viimeistä päivää, joka on jo hyvää vauhtia taittunut yötä kohti. Rennossa merkeissä vietetty tämäkin päivä pelaillen, navetalla touhuten ja hyvin syöden. Ihan meinaa napa ratketa liitoksistaan. Raketteja ammuttiin muutamia ja lapset niistä olivat kovin innoissaan. Ensi uutena vuotena täytyy niihin panostaa hieman enemmän. Sädetikkuja  pitelivät myös ensimmäistä kertaa  ja niissäkin riemua riitti.

uusivuosi.jpg

Jo monen vuoden perinteenä syötiin ruoaksi raclettea. Halusin vielä jakaa tämän kanssanne ja uskoakseni tämä ei kaikille ole ennestään tuttua ruokaa kuitenkaan.  Sen valmistus tarvii siihen soveltuvan grillin, jossa paistellaan erilaisia naposteltavia, joita jokainen keräilee omalle lautaselleen. Jokaisella ruokailijalla on myös pieni "paistinpannu" juuston sulatusta varten. Lisäksi tarjotaan keitetyt perunat ja pienillä pannuilla sulatettavaa raclettejuustoa. Oikean raclettejuuston voi myös korvata goudalla, jos alkuperäistä ei ole saatavilla, niinkuin meille kävi.

raclettegrilli.jpglihaa.jpg

raclette5.jpg

Kuppeihin voi pilkkoa mitä mieleen tulee, meillä yleensä aikalailla samat takuuvarmat herkut.

raclette.jpg

RACLETTE

keitettyjä perunoita

raclettejuustoa

broilerin rintafilettä

naudanfilettä

nakkeja

paprikasuikaleita

herkkusieniä

mini tomaatteja

sipulirenkaita

mini maisseja

ananaspaloja

pepperoni siivuja aurajuustopalalla

lisäksi mustaapippuria ja paprikamaustetta perunan ja juuston päälle ripoteltavaksi.

Lisäksi oli vielä patonginpaloja, joita ennen ei ole ollut, mutta hyväksi koettiin.

raclette2.jpgraclette4.jpg

AAAAAPIHVI.jpg

Perunan päälle kumotaan juusto ja kaikkea muuta kasataan grillistä lisukkeeksi. Meillä on huomattu, että aikuiset tykkäävät eniten naudanfileestä ja broilerista ja lapset valikoivat mielellään nakkeja.

raclette1.jpgraclette7.jpg

Näissä tirisevissä merkeissä vuoden mittainen blogiprojekti on tullut päätökseen ja kiitän teitä kaikkia lukijoita kiinnostuksesta blogiani kohtaan. Ihan jaksaa vieläkin hämmästyttää, kuinka paljon teitä on käynyt höpinöitäni lueskelemassa. Erityiskiitos vielä teille, jotka olette jaksaneet kommentoida kirjoituksiani. <3

Huomenna alkaa uusi vuosi ja sen myötä elämässä uudet kujeet. Kaksi isompaa projektia tempaiseen huomenna alulle ja joudun käyttämään aikani jatkossa niihin, joten oivalluksille ei enää jää aikaa ainakaan vähään aikaan.

Nyt on lapsukaiset menneet nukkumaan ja on aika aloittaa vuoden viimeinen lautapeliturnaus; Splendoria, New Yorkia ja Port Royalia tiedossa. Joten nyt täytyy lopetella ja toivottaa Rakkaudentäyteistä ja ihanaa uutta vuotta  teistä jokaiselle!

-Soikkuu