IMG_4553.jpg

Tärkeää, että paisti on valmistuksen alussa umpijäässä. Tämä ohje parin kilon rotunaudanpaistille. Kääri liha folioon, jolloin estetään lihan kuivuminen. Alle uunipelti.

Lämmitä uuni 80-85 asteiseksi. Ei kiertoilma, vaan perinteinen tasalämpö. Paista lihaa alatasolla noin 10 tuntia, kunnes liha on halutussa kypsyysasteessa. Lihanlämpömittarin voi tarvittaessa tyrkätä paistin paksuimpaan kohtaan siinä vaihessa, kun se on jo muutaman tunnin uunissa sulanut. Punertavan lihan sisälämpö 55 astetta ja kypsän 65 astetta.

 Tässä vaiheessa valmistetaan marinadiliemi.

Kiehauta vesi ja lisää siihen mausteet, anna kiehua muutama minuutti.

n.0,5 l vettä

1 dl karkeaa merisuolaa

1 dl sokeria

1 tl timjamia

1 tl rosmariinia

10 mustapippuria

pari laakerinlehteä

valkosipulinkynsiä omanmaun mukaan

 Anna marinadin jäähtyä.

Kun paisti on kypsä, ota se uunista ja laita se kaksinkertaiseen vahvaan pakastepussiin. Kaada jäähtynyt liemi levänneen lihan päälle paistopussiin.

Sulje pussi tiiviisti, anna jäähtyä hieman ja maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Kääntele pussia muutaman kerran, jotta paisti maustuu jokapuolelta. Maustumisen jälkeen leikkaa paisti mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

IMG_4551.jpg

Oman  kokemuksen kautta annan  pienen varoituksen; Ähkyvaara! :)