karppipitsa5.jpg

Tarviiko karpatessa vältellä monien herkkupyrstöjen (minä mukaan lukien) viikonlopun suosikkiruokaa, pizzaa? Ehei, ei  todellakaan. Edellisestä pizzapäivästä on kulunut jo useampi kuukausi, vaikka kiireessä on tullut joskus haettua lätyt paikallisesta pizzeeriasta. Eihän se kuitenkaan omatekoista korvaa, joten se selittikin syyn miksi lapset pyytävät pizzaa harva se päivä.

Kun pizzapohjan rakentelee vähähiilarisista vaihtoehdoista, voi pizzaa nauttia hyvällä omalla tunnolla näin karpatessakin. Muulle perheelle teen pizzapohjan täysjyväruisjauhosta -ja vehnäjauhosta, vaikka kyllä tämäkin niille uppoaisi.

Tällä kertaa huippu helppoon karppipizzapohjaan eksyi:

pussillisen juustorastetta

2 kananmunaa

n. 2 dl turkkilaista jugurttia tai maitorahkaa

tilkka öljyä

kaurakuitua (ei välttämätön)

suolaa (kristalli) ripaus

1 rkl psylliumia

0,5 dl vettä

Kaikki vaan kuppiin ja sekaisin. Levitä lusikan avilla pellille ja paista parissa sadassa asteessa n.8-10minuuttia, jonka jälkeen lado päälle mieluisat täytteet.

karppipitsa1.jpgkarppipitza5.jpgkarppipitsa3.jpg

Tällä kertaa päälle laitoin ripauksen chilillä maustettua tomaattikastiketta, paistettua ja maustettua pihvinaudan jauhelihaa, pepperonia, herkkusieniä, aurajuustoa, tomaattia ja juustoraastetta. Täytteiden hiilarit ei pilviä hivele ja voin kertoa, että oli aikasen täyttävää ja maukasta tavaraa.

karppipitsa2.jpgkarppipitza4.jpg

Normipizzaa tulee syötyä yleensä puoli pellillistä. Tällä versiolla nälkä lähti jo ennen kuin 1/4 osa pellistä oli tuhottu. Osa huomiseksi jääkaappiin ja loput pakastimeen odottelemaan seuraavaa pizzanhimoa. Kylkeen kourallinen salaattia, muutama kirsikkatomaatti, pilkottu avokado ripauksella mustapippuria ja eikun ääntä kohti!

karppipitsa.jpg

Tästä vielä linkki rukiiseen pizzapohjaan, jota meillä on syöty jo monen vuoden ajan. Lisää kuitua ja makua. Ja se täydellinen tomaattikastike... Sillekin ohje löytyy alla olevasta linkistä.

 http://oivalluksia-aidanreunalta.vuodatus.net/lue/2015/02/ruispohja-pizza