Siis nyt kuulolla te, kenen intohimona on salmiakki. Tosi helppoa ja vaivatonta tehdä itse ilman jäätelökonetta oikeasti salmiakille maistuvaa jäätelöä.
Sama jäätelöpohja, kuin kaikissa muissakin tekemissäni jäätelöissä, mutta pieni muutos siihen, että kondensoitu maito riittää makeuttamaan helposti kolmestakin kuohukermasta vatkatun vaahdon. Mutta kerrataanpa vielä:
3 prk kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa
2 dl Apteekin salmiakki mikstuuraa
Turkinpippurirouhetta
Salmiakkeja koristeluun
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, sekoita hellästi kondensoitumaito kerman sekaan ja pakasta kannellisessa rasiassa.
Anna pakastua muutama tunti, jonka jälkeen sekoita apteekin salmiakki- neste sekaan. Halutessaan voi myös laittaa muutaman ruokalusikallisen murskattua turkinpippuriseosta. (Jos salmiakkitiivisteen laittaa sekaan jo ihan alkuvaiheessa, se painuu suoraan kupin pohjaan.)
Anna pakastua vähintään 9 tuntia. Näin yksinkertaista ja helppoa.
Lopuksi tee annokset ja koristele vaikka salmiakkikarkeilla, kermavaahdolla ja turkinpippurirouheella. Salmiakkifani lähes pyörtyy onnesta. Näin kävi ainakin meillä :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.