Voi että sitä voikin yhtäkkiä tajuta olevansa ihan rättipoikki. Isäntä lähti poikien kanssa illalla aidankorjaukseen ja rantasaunaan, mutta minä jäin kotosalle siivoamaan räjähtänyttä keittiötä neiti seuralaisenani. Kurkistin myös kylppäriin, mutta silmien korkeudelle asti kurkotteleva pyykkipino sai kääntymään jo ovelta takaisin toiseen suuntaan. Niiden aika on myöhemmin, eikä pyykkejä muutenkaan eilisen keleillä olisi saanut ulos ripusteltua ja kesällä kylppärissä kuivattaminen vain kestää aivan liian kauan. Joka päivä vain sataa ja sataa ja sataa... Tälle päivälle luvattiin hieman parempaa säätä, että jos vaikka tänään saisi muutaman koneellisen pyöritettyä ja ripustettua ulkosalle kuivamaan. Sain aika ihanan tuliaisen saunareissulta. Kyllä meidän miesväki tietää mistä narusta vetää. :)

IMG_7186.jpg

Sisähommat saivat eiliseltä jäädä tälle päivälle sillä pihalla touhusin jotain, mikä olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten. Kasvihuone kaipasi kipeästi tomaattien ja kurkuntaimien latvomista. Niin täysi kasvihuone alkoi olla, että juuri ja juuri itse mahtui pujottelemaan kasvihuoneen viidakkoon, joka suuntaan sojottavien yli parimetrisiksi venähtäneiden taimien sekaan. Leikkelin sitten hieman ronskimmin ottein ja kolme kottikärryllistä kiikutin tomaatin lehtiä ja varsia lantalaan. Nyt tomaattipenkki näyttää hivenen kaljulta. Tämän kesän tomaattisato näyttää aivan huippurunsaalta kehnoista keleistä huolimatta. Kasvihuoneessa on kyllä koko kesän ollut lämmitin varmistamassa viileiden öiden liialliset lämmönvaihtelut. Tomaattejen ja paprikoiden kypsymistä tässä vielä odotellaan. Muutamissa kirsikkatomaatin oksissa laskin olevan yli sata tomaatin alkua ja niitä oksia myös eilen sidoin naruilla kiinni tukilankoihin. Saapa nähdä, minkänäköiset oksista aikanaan tulee ja pystyvätkö edes tukilankojen avulla kannattelemaan niin massiivista painoa.

kukka4.jpg

Molemmat lehmälaumat siirrettiin eilen uusille laitumille, sen verran ilkeästi niiden aitaukset ovat sateista johtuen kuraantuneet. Toivottavasti tulisi poutaisenpi elokuu. Rehuntekokin ollut meillä pelkkää pidempien poutajaksojen odottelua, sillä tarvitaan ehdottomasti vähintään 500 paalia ihan kuivaa tavaraa talvenvaralle. Tänäään aamulla isäntä lähti taas kaatamaan rehua ja illalla tai huomenna on tarkoitus laittaa ne pakettiin. Märkäähän se on, mutta pakko nurmialoja on pois tehdä.

kukka1.jpgkukka2.jpgkukka3.jpg

Lapset oli eilen kiukkuisella tuulella. Nyt on niidenkin aika tasata paineet ja kerätä energiatasot normaaleille tasoille liiallisesta valvomisesta ja yltiöpäisestä kavereiden kanssa juoksentelusta. Vanhin lapsista jaksaa kiukutella ja kiusata pienempiään joka asiassa niin paljon, että minulta käpähti hermot eilen ihan totaalisesti ja kiljuttiin toisillemme kilpaa, kunnes tajusin nousta sieltä uhmaikäisen maailmasta aikuisen tasolle. Pyydettiin puolin ja toisin anteeksi ja onneksi loppupäivä sujui vähemmän riitaisissa tunnelmissa. Jäpikkä kävi vielä moneen kertaan pyytämässä sanojaan anteeksi, vaikka asia oli jo sovittu. Meillä on ollut koko kesän vieraita kolmea yötä lukuunottamatta, joten hyvä että saavat nyt purkaa itseään ilman vieraskoreutta. Keskiviikkona tulee isännän isoveli vielä perheineen muutamaksi päiväksi kyläilemään ja sen jälkeen kalenteri onkin tyhjillään. Lapset jo kovasti odottelevat serkkuja kylään ja on se itsekin ihana saada ystävä juttuseuraksi. Joku pieni lomanpätkäkin voisi olla paikallaan, sillä meillä on ollut kolme päivää lomaa tänä vuonna joskus ihan alkuvuodesta. Pienin haluaisi lomalle muumimaailmaan, keskimmäinen huvipuistoon ja vanhin vesipuistoon tai taas kerran Peurunkaan. Eihän tässä olekkaan kuin pari viikkoa siihen, kun eskari alkaa ja niin tulee meidän tähän asti vapaa rytmi kokemaan suuren muutoksen. Tosin eskarista nyt varmasti voi olla joskus jonkun päivän pois, mutta koulussa se onkin sitten jo hieman eri juttu.

Kasvihuoneella touhutessa tajusin, että omat ystäväni täällä kotikulmilla ovat jääneet kesäaikaan ihan tosi vähälle huomiolle yhtä lukuunottamatta. Täytyy alkaa korjata tilannetta pikinmiten syksyn korvalla. Olen ihminen, joka ei kerää ympärilleen valtavaa ihmislaumaa, vaan minulle riittää muutama tärkeä ihminen, joihin voin luottaa. Sukulaiset ovat asia erikseen ja siinä joukossa on muutama läheinen ystävä.

Eilen illalla polttelin kynttilöitä ja nautiskelin kynttilän valossa kupillisen omatekoista raparperi-kinuskijäätelöä muiden jo ollessa nukkumassa. Sain taas kasattua ajatuksia uutta päivää varten ja tehtyä seuraavalle päivälle suunitelmat. Neljän jälkeen yöllä ennätin vasta nukkumaan, mutta unenpäästä sain kiinni vasta aamu kuuden jälkeen, joten tänään illalla on pakko päästä ajoissa nukkumaan. Ehkä jopa kaivan ostamani unipillerit esille, sillä kolmen tunnin yöunet jää hieman liian vähälle.

Tarmokasta tiistaita teille kaikille!

-Soikku