Helmikuu%20201305%20051%2C33.jpg

1 Jäävuorisalaattikerä

1 rasia Rucolaa

1 pss Kypsäksikeitettyä rusettipastaa (Keitin vedessä tilkka öljyä ja suolaa)

2 pss (a 200g) pakasteherneitä. Kiehauta ja jäähdytä kylmässä vedessä.

3 prk tonnikalapaloja öljyssä, valutettuna ylimääräinen vesi pois

2 rss kirsikkatomaatteja pestynä ja halkaistuna

Keitettyjä kananmunia

 Persiljaa

Juustokuutioita, esim ritari

Sipuli ohueksi renkaiksi silputtuna

Kermaviilikastike:

1 prk kermaviiliä

1 prk ruohosipulituorejuustoa

ripaus sitruunapippuria, suolaa

tillisilppua

 

Helmikuu%20201305%20212%2C33.jpg

Keitä pasta pussin ohjeenmukaan. Lisää oljytilkka ja suola.

Valmista seuraavaksi kastike pastalle sekoittamalla sauvasekoittimella kaikki kastikkeen aineet sileäksi. Kääntele kastike maustamaan pastaa.

Pese ja käsittele kasvikset ja valuta tonnikala. Keitä munat, jäähdutä, kuori ja lohkoa.

Kääntele maustuneen pastan sekaan salaatti, tomaatti, herneet.

Sipulit ja juustot voi halutessaa lisätä myös samaan tai laittaa erikseen tarjolle. 

Koristele lohkoiksi leikatuilla kananmunillaja persiljalla.

 

Ihana ruokaisa salaatti, joka on kiva tarjottava vaikka illanistujaisissa patongin seurana tai juhlissa seisovassa pöydässä.