Peruna -jauhelihavuoka on luultavasti joka perheessä tuttu arkiruoka. Arkisena versiona se on perunasta, jauhelihasta ja muna-maidosta valmistettuna helppo ja maukas ruokalaji ja hieman tuunattuna sitä tohtii tarjoilla vaikka vieraillekin asti.
(Tämä ohjeeni on nyt se versio, jota meillä on ollut lihanmyyntipäivänä tarjolla ja resepti vaan on unohtunut tänne laittaa.)
1,2 kg kiinteää perunaa
2 sipulia
3-4 porkkanaa
(valkosipulia)
1/2 kg rotunaudan jauhelihaa
1 prk Mutti Polpa -tomaattisoseetta
1 pkt Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
tarvittaessa tilkka vettä
Luomu lihaliemikuutio
Mustapippuri, suola, paprikajauhe
Timjami, persilja
MUNAMAITO:
3 munaa
n. 6 dl maitoa
loraus soijakastiketta
PINNALLE:
Juustoraastetta pari kourallista
Kuori ja siivuta /pilko porkkanat ja sipulit. Paista jauheliha kypsäksi, mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lisää sipulit, porkkanat, lihaliemikuutio, tomaattisoseet, koskenlaskija ja muut mausteet pannulle ja anna hautua hiljaa kiehuen. Tuoreita yrttejä voi käyttää reilusti. Kuori ja siivuta perunat. Valmista munamaito rikkomalla munat, lisäämällä maito + soijakastike.
Täytä reilun kokoinen astia kerroksittain perunaviipaleilla ja jauhelihaseoksella. Perunaviipalekerrosten päälle voi rouhaista hivenen suolaa ja mustapippuria myllystä. (Yllä oleva ohje riittää yhteen suurehkoon vuokaan.)
Lopuksi kaada munamaito vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200 asteessa alatasolla tunti, tarkista välillä ettei pinta pala ja peitä tarvittaessa foliolla.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjolle laittamista.
Tarjoile salaatin kanssa. Näin syksyllä jauhelihatäytteeseen voisi lisätä myös sieniä oman makunsa mukaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.