perunajauhelihavuoka4.jpg

Peruna -jauhelihavuoka on luultavasti joka perheessä tuttu arkiruoka. Arkisena versiona se on perunasta, jauhelihasta ja muna-maidosta  valmistettuna helppo ja maukas ruokalaji ja hieman tuunattuna sitä tohtii tarjoilla vaikka vieraillekin asti.

(Tämä ohjeeni on nyt se versio, jota meillä on ollut lihanmyyntipäivänä tarjolla ja resepti vaan on unohtunut tänne laittaa.)

1,2 kg kiinteää perunaa

2 sipulia

3-4 porkkanaa

(valkosipulia)

1/2 kg rotunaudan jauhelihaa

1 prk Mutti Polpa -tomaattisoseetta

1 pkt Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa

tarvittaessa tilkka vettä

Luomu lihaliemikuutio

Mustapippuri, suola, paprikajauhe

Timjami, persilja

MUNAMAITO:

3 munaa

n. 6 dl maitoa

loraus soijakastiketta

PINNALLE:

Juustoraastetta pari kourallista

jauhelihaperunavuoka.jpg

Kuori ja siivuta /pilko porkkanat ja sipulit. Paista jauheliha kypsäksi, mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lisää sipulit, porkkanat, lihaliemikuutio, tomaattisoseet, koskenlaskija ja muut mausteet pannulle ja anna hautua hiljaa kiehuen. Tuoreita yrttejä voi käyttää reilusti. Kuori ja siivuta perunat. Valmista munamaito rikkomalla munat, lisäämällä maito + soijakastike.

perunajauhelihavuoka1.jpg

Täytä reilun kokoinen astia kerroksittain perunaviipaleilla ja jauhelihaseoksella. Perunaviipalekerrosten päälle voi rouhaista hivenen suolaa ja mustapippuria myllystä. (Yllä oleva ohje riittää yhteen suurehkoon vuokaan.)

Lopuksi kaada munamaito vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa alatasolla tunti, tarkista välillä ettei pinta pala ja peitä tarvittaessa foliolla.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjolle laittamista.

perunajauhelihavuoka2.jpg

Tarjoile salaatin kanssa. Näin syksyllä jauhelihatäytteeseen voisi lisätä myös sieniä oman makunsa mukaan.

perunajauhelihavuoka3.jpg

peruna%20jauhelihavuoka.jpg