IMG_4112.jpg

Meillä oli tänään sen verran herkullinen hamppariateria, että tästä on hyvä aloitta resepti osuus. Hieman kyllä oikaisin ranskalaisissa, ne kun olisi voinut helposti tehdä myöskin itse.


Maalais BURGERI (neljälle)

800g Rotunaudan jauhelihaa

Suolaa ja mustaa pippuria (myllystä)

Öljyä paistamiseen


4 Hampurilais-sämpylää, tai mitä tahansa muuta sämpylää tai ruisleivän siivuja

Revittyä jäävuorisalaattia ja rucolaa

4 paistettua kananmunaa

2 tomaattia siivuina

herkkukurkkuja

4 siivua cheddarjuustoa

2 sipulia (ohuena siivuna, pannulla paistettuna, näihinkin rouhaisu suolaa ja mustapippuria))

ketsuppia, hampurilaiskastiketta


Muotoile raa´asta pihvikarjanjauhelihasta 4 suurta pihviä, tai 8 pienempää. Paista kuumalla, öljytetyllä pannulla sopivan kypsyisiksi kerran kääntäen. Päälle suola ja mustapippuri myllystä. Laita sivuun folion alle, jotta pysyvät lämpöisinä. Minkäänlaisia sitkosaineita ei tarvita, kun lihan laatu on kohdillaan.

Seuraavaksi paista kananmunat ja sipulit, molemmat voi maustaa ripauksella suolaa ja pippuria.

Viimeisenä käytä halkaistut sämpylät tai ruisleivän siivut öljytyllä pannulla, sen verran että lämpiävät.

Lopuksi käytä vielä pihvit pannull ja lado juustot jokaisen pihvin päälle. Lämmitä hetki, jotta juusto hieman sulaa, siihen ei mene pitkää aikaa.

Kokoa hamppari: Sämpylä pohjalle, päälle reilu kourallinen salaatia ja hampurilaiskastiketta muutama lusikallinen. Päälle pihvi juustolla ja ketsupit, paistetut kananmunat, serkkukurkut ja tomaatti, järjestyksellähän ei ole tuontaivaallistakaan väliä. :)  Lopuksi toinen kansi ja äkkiä syömään!

IMG_4116.jpg

Kiva ja tykätty idea on myös ollut laittaa kaikki valmiiksi pilkoittuina ja paistettuna pöytään, josta jokainen ruokailija kokoaa itse itselleen mieluisan aterian. Lisukkeeksi ranskalaisia/ lohkoja ja raikasta salaattia.


Rakastan laittaa hyvää ruokaa laadukkaista elintarvikkeista, harrastuksekseni sen jopa jossain määrin määrittelen. No joo, laadukkaita elinterviketta pakasteesta ostetut ranskanperunat eivät ole ikinä nähneetkään. :) Joskus kiiressä vain tulee valittua se nopein tie. Olen mahdottoman huono mittailemaan määriä tai lukemaan reseptiä. Joskus jos jotain reseptiä alan valmistus-mielellä tutkimaan, alkaa omat sovellukset reseptiin välittömästi ohjailla ajatusmaailmaani. Omalla intuitiolla siis ovat tähänastiset kokkailuni pääasiassa syntyneet.  Leipominen tarkkoine mittauksineen ei olekkaan yhtään minun heiniäni. Ehkäpä sitäkin pitäisi joskus opetella.

Kauniiden ruoka-annosten kuvaaminen on mukavaa puuhaa. Parasta tietysti on itse maku ja ruoasta saatu palaute, joka antaa pyrkimyksen seuraavalle kerralla yltää vielä hieman edellistä parempaan suoritukseen.