Ainakin useimmat lapsiperheessä elävät tietävät, miten kiva on saada ne omat kullannuput Nukku-Matin matkaan ajoissa ja panostaa hieman parisuhteeseen. Tänään meillä on sellainen poikkeuksellinen tilanne, että lapsukaiset ovat kummitädillään yökylässä. Tämä on tapahtunut jo pari kertaa tänä kesänä, mutta ekaa kertaa ei olla kolmeen-neljään asti yöllä paalaamassa, vaan kotisohvalla kahdestaan. :)

Joka kuukausi on puhetta, että pitäisi maksullinen Viaplay sanoa irti kun sitä kukaan ei edes ehdi katsoa. No nyt ollaan ehditty. Lähes joka ilta ollaan valittu joku leffa ja kahdestaan sitä sohvalla tillitetty välillä kynttilänvalossa ja välillä ilman.

Ystäväni toi muutama päivä sitten Lapintuliaisina rasiallisen kylmäsavuporoa ja mietin, mitä siitä herkusta teen. Sitten välähti: tälle illalle hieman speciaalia, eli keksejä erilaisilla täytteillä leffailtaa siivittämään.

soppa76.jpg

Jos näperrysintoa löytyy rutkasti, voi näitä laitella tarjottavaksi valmiiksi täytettyinä. Myös jokainen ruokailija voisi saman tien näperrellä omat makuhermoja kutkuttavat yhdistelmät valmiiksi tarjolla olevista täytteistä.

soppa4.jpg

soppa3.jpg

Tuorejuusto- kylmäsavuporo-juusto- puolukka veti näistä ehdottomasti pisimmän korren.

soppa2.jpgsoppa1.jpg

Ompelin viimeyönä kahteen uusia tyynynpäälisiä ja verhoja. Eilen laitoin ostoilmoituksen paikalliselle fb-kirppikselle mustasta yksivärisestä matosta ja ei mennyt muutamaa tuntia pidempään kun uusi matto jo odotti paikoilleen asettelua. Näppärää.  Muuta sisustushömppää olen tänään myös tuunaillu ja päivällä pikkukaverin kanssa pengottiin syksyisiä Mariskooleja esille ja pestiin niistä pölyt pois. Hieman hirvitti neidin riuskat kuivausotteet. Tällä kertaa ei mennyt yhtään rikki.

SKOOLI2.jpgSKOOLI3.jpgSKOOLI4.jpg

Sanottiin myös heipat violetinsävyisille Siirtolapuutarha tyynyille hieman haikein mielin. Myös kaikki muut samansävyiset sisustusesineet, verhot ja matto keräiltiin pois ja vietiin varastoon odottelemaan ensi kesää.

MARIMEKKO7.jpg

Hieman jo saatiin esimakua tulevasta olkkarin sisustuksesta. Niin erilainen, kuin aiemmat, mutta niin värikäs ja syksyinen. Nämä kankaat on ollut jo aika kauan kangaslaatikossa jemmassa, sillä rakastuin tähän kuosiin ja sen väreihin ensinäkemältä. Jos oikein muistan, keittiöönkin on ostettuna saman sävyiset, mutta erikuvioiset kankaat. Nyt ne vain ovat hieman liian hyvässä piilossa, tiedättehän. Ei löydy, ei.

MARIMEKKO3.jpgMARIMEKKO4.jpg

MARIMEKKO1.jpg

Huomenna laittelen lisää aikaansaannoksistani kuvia, kunhan on ensin isännän kanssa käyty ystävän luona talkoohommissa.

Lapsetkin huomenna jo kotiutuvat, mutta juuri nyt nautitaan hetkestä kahdestaan.

Mukavaa viikonloppua jokaiselle!