Heti alkuun se kaikkein tärkein, eli tänään kotiutui meidän lapsista 2/3. Voi että onkin osannut olla ikävä ja outo olo kahden puuttuessa joukosta. Ei sillä, etteikö pieni loma lapsille serkkujen luona olisi tehnyt hyvää ja hiljaisempi elo kotosallakin on ollut ihan paikallaan. Varmaan jatkossakin kesälomien aikaan meidän lapset viettävät ison osan lomasta Nokialla ja taas sieltä puolestaan lapsia sitten meillä täälä maalla, niinkuin tällä ja edelliselläkin viikolla.

lapset.jpg

Matkalaiset oli saaneet reissulla uudet Nerfin vesipyssyt, joista iloa riitti ja vettäkin tuntui piisaavan.

lapset1.jpg

Neiti 3-veestä jo huomasi selvästi, kuinka hieman oli ikävä ehtinyt vaivata, vaikkakaan kylässä ei ollut kertaakaan ikävöinyt itkua tihrustaen, vaan oli ollut niin reipas oma ihana itsensä. Kotiin tullessa kävi vähän väliä halaamassa ja pusimassa ja sylissä istumassa. Myös vauvamasua piti silitellä ja vauvoille masun läpi jutella. Myös iskää oli omien sanojensa mukaan ollut ikävä, mutta velipoikaa ei kuulemma ollenkaan. Oliskohan kuitenkaan ihan noin?

Hikiset matkalaiset piti pikinmiten saada rantasaunaan. Itselläni jalat tämän päivän tekemisistä niin törkeän turvoksissa, että kävin vaan uimassa lasten kanssa lenkin ja lähdin lettujen paistoon, jotta ilta ei venyisi liian myöhään. Joka ilta ollaan tähän saakka yhtä palkuiltamaa lukuunottamatta käyty rantasaunassa, mutta nyt sielä oli lasten ja serkkujen saapuessa oikeaa elämää ja lasten naurua, mitä sitä on kaivattukin.

lapset2.jpg

Hyvät kaverukset, serkkupojat. <3

lapset3.jpglapset4.jpg

Kauenpana ukkonen jyrisi ja tauvaanrantaan alkoi kertyä tummempia pilviä. Lopuksi kaivattu sade saapui ja tänään levitetyt apulannat saivat kaipaamaansa vettä niskaansa.

lapset5.jpg

Nyt on muuten vattuja pusikot pullollaan. Rantasaunan lämpenemistä odotellessa lapset kävivät noukkimassa vattuja lettujen päälle. Muutama litra eksyi pakastimeenkin asti. Nam!

vattu.jpgvattu1.jpg

Puskasta riivityt punaviinimarjat oli kiva raikastus lettujen päälle.

0000lettu.jpg

Muutama sana vielä menneestä viikosta. Taas väsympi päivä takana ja menneen viikon tapahtumat ovat vaatineet veronsa. Väsymykseen toki on myös vaikuttanut hieman se, että ollaan joka ilta pelattu lautapelejä kahteen-kolmeen saakka. Siskonlikan kanssa ollaan myös hieman kaiveltu yläkerran vaatevarastosta vauvanvaatteita. Voi turkanen miten pikkuisia ne pienemmät vaatteet onkaan ja todennäköisesti nämä tulokkaat suurin piirtein tulee hukkumaan niihin. En oikein osaa kuvitella kuinka pieniä vaatteita tässä pitäisi vielä hamstrata. Kaikki suurimmat hankinnat alkaa olla pikkuhiljaa kasassa, mutta mitään en ole vielä laittanut valmiiksi. Ehkä tässä pitäisi siltä osin hieman ryhdistäytyä, sillä yllättävän monella kaksoset putkahtaa maailmaan jo tästä muutaman viikon kuluttua. Itse toki uskon, että tässä porskutetaan yhdessä paketissa vielä useampia viikkoa, ellei lähes paria kuukauttakin. Mutta aika näyttää.

Rompsu on kyllä nauttinut ainoana lapsena kotona olemisesta ja on saanut reippaasti jakamatonta huomiota aikuisilta ja ollaan menty hänen toiveiden mukaisesti mitä ollaan pystytty, kuten käytiin pizzeriassa syömässä, yleisellä uimarannalla kiviä keräilemässä ja pelattu niin Wii U:lla kuin lautapeleilläkin.  Tuntuu kyllä tosi oudolta, että hänkin lähtee eskariin reilun viikon kuluttua. Mun pieni vauva.

Käytiin paikallisella hiekkarannalla katsomassa maisemia, sillä viime käynnistä on kulunut jo useampi vuosi. Tai itseasiassa käytiin viime kesänä omasta rannasta veneretkellä tuola, mutta silloin ei edes rantauduttu.

isohiekka.jpg

Mun serkku antoi pitkällä hiekkarannalla ensin Rompsulle hieman kyytiä...

isohiekka1.jpg

Seuraava vuoro oli isommalla kyydittävällä. Meinattiin kuolla nauruun sillä kompastuminen oli lähellä, mutta kauhea kiihdytys sai parivaljakon pysymään juuri ja juuri pystyssä. Nauroin niin, että kyyneleet valui silmistä johon 5- vuotias poikani kysyi että itketkö äiti sen takia, että Timppa ei jaksa sinuakin viedä niskassa?

isohiekka2.jpg

Sitten ei meinannut enää naurulle tulla loppua. Onneksi paikalla ei ollut ketään muita, mutta vatsalihakset kipeänä on ollut jo muutaman päivän.

isohiekka3.jpg

Aurinkoinen keli saa kasvihuoneen pursuilemaan evästä. Isännyyttä ei viikon aikana ole näkynyt iltaisin kuin muutaman tunnin ajan, sillä hän on tehnyt rehua kellon ympäryksen mittaisia päiviä. Me akat siivottiin myös lähes tyhjillään olevaa navettaa. Vielä kun joku päivä ehtisi painepesuria navetan pinnoille näyttämään niin hyvä olisi.

lapset6.jpg

Kirppikseltä ostin lavallisen pihakiviä, jotta saadaan tehtyä talon rappusilta kivipolku uudelle terassialueelle. Miehet sen kävi yhtenä iltana hakemassa ja juuri juuri kivet mahtuivat peräkärryyn ja autoon tasaisesti ladattuna.  Nyt kivikasa nököttää keittiön ikkunan alla, toivottavasti ei kuitenkaan kovin pitkään.

laatta.jpg

Terassille on ilmestynyt myös muutamana päivänä leipälähetys, mikä tietää lehmille herkkupäivää.

emolehm%C3%A42.jpg

Lupiini ja Nekku

emolehm%C3%A44.jpgemolehm%C3%A43.jpg

Joko saa?

emolehm%C3%A41.jpg

Sellaista tänne tänään. Nyt lapset ovat olleet jo aikansa nukkumassa ja me aikuisten kanssa katsotaan Hedbergiä. Sen huumori kyllä osuu ja uppoaa kerta toisensa jälkeen ja haaveissa olisi vielä päästä livekeikalle, jos suinkin jossain täälä lähempänä olisi keikkoja tarjolla.

Huomiseksi luvassa ukkosia, joten se tietäisi vihdoin tuolle toisellekin puoliskolle hieman rennonpaa päivää. Suunnitelmissa olisi lähteä vieraiden kanssa elokuviin katsomaan uutta Ice Agea elokuviin. Saapa nähdä, mitä muuta keksitään.

Hyvää huomista sunnuntaita jokaiselle!