K%C3%A4rjen%20puutarha.jpg

Eilen kävin elämäni ensimmäistä kertaa kesäkukkataimistolla ja aika vaikuttava käynti kieltämättä oli. Valtavaa kukkamerta silmän kantamattomiin ja olin kyllä ihan onneni kukkuloilla. Kyseinen kukkaparatiisi oli Saarijärvellä sijaitseva Kärjen Puutarha. Nämä käynnit on kyllä tällaiselle puutarhahullulle hieman vaarallisia, sillä kaikkea ihanaa pitäisi hankkia kotipihaa, terassia ja mökkiä koristamaan.

k%C3%A4rki.jpgk%C3%A4rjen%20puutarha3.jpg

Yritin painaa mieleeni näiden lajikkeiden nimiä, mutta huonoin tuloksin. Lajikkeita oli kymmeniä, ellei peräti satoja erilaisia.

k%C3%A4rjen%20puutarha1.jpgk%C3%A4rjen%20puutarha2.jpgk%C3%A4rjen%20puutarha4.jpg

Kuvia oli tarkoitus napsia enemmänkin, mutta mukana ollut jälkikasvun paimentaminen ja ihan vaan kukkaloiston aiheuttama ihmetys saivat alkuperäisen suunnitelman painumaan taka-alalle. Lasten kummitäti oli kylläkin meidän mukana, mutta lasten vahtimisessa kaksikaan silmäparia ei ollut yhtään liikaa. Ensi kerralla menen takuulla itsekseni tai aikuisseurassa. Paljon jäi vielä näkemättä, mutta suinkaan tämä ei jää tähän. Jo viimeyön unissa olin kukkaostoksilla kyseisellä puutarhalla.

k%C3%A4rjen%20puutarha5.jpg

Pikkuneiti ihastui verenpisaroihin. Näit olisi pitänyt ostaa kotiin ja paljon. Kukkatilanne kotikasvihuoneella on kuitenkin jo hyvässä hanskassa, joten kukat jäivät ainakin vielä toistaiseksi eri reissulle noudettavaksi. Vasta kohta näen, mitä tarvitaan ja mihinkin. Tyhjin käsin ei kuitenkaan tarvinnut taimistolta poistua.

k%C3%A4rjen%20puutarha6.jpg

Omaan ostoskoriin tiensä löysi viimekesän uusi tuttavuus ja nyt kovasti metsästämäni kurry-yrtti, amppelimansikoita, jättimelooni (joka osoittautui kurpitsaksi) ja muutamia yrtintaimia. Hyötykasveja puutarhalla oli valtavat määrät. Jos jollakulla innokkaalla on jäänyt tomaatit, kurkut, kurpitsat, yrtit, chilit, paprikat ja monet muut taimet hankkimatta tai itse kasvattamatta, ainakin Kärjen puutarhan kasvihuone oli hyväkuntoisia taimia pullollaan. Myös kesäkukkavalikoimat olivat parhaimmillaan. Suosittelen lähistöllä asuville vierailua kyseiselle taimistolle.

Meidän 3 vee on nyt kovin innostunut kokkailusta. Kaikki kun pitää saada tehdä itse, keittiö on puuhastelun jälkeen välillä kuin pommin jäljiltä. Koitan sietää sotkua parhaani mukaan, sillä silloin kun kokkauspuuhat kiinnostaa on niitä päästävä toteuttamaan. Yhtenä päivänä ruokatoiveina oli lihapullakastike ja pannukakku. Tämmöisi ruokia kun erehtyy sitten itsekin vetelemän saa olla pelko persiissä, kuinka paljon painoa kroppaan kertyy. Muutenkin nyt on ollut jostain syystä JATKUVA nälkä. Liekö vauvelit masussa ottavat jotain superkasvua juuri nyt, mutta ruoka vaan maistuu liiankin hyvin. Isännälle sanoin, että taas on nälkäpäivä, mutta hän tokaisi että kailkelta muulta tuo kyllä näyttää. :) Tosiaan, se nälkäpäivän merkitys taisikin olla ihan päinvastainen.

am.jpgama%20hama.jpg

Jokaiselle kuluneen viikon päivälle on riittänyt kodin ulkopuolista ohjelmaa ja heikosti olen tänne blogiinkaan kerennyt mitään laittelemaan. Onneksi lapsilla on myös ollut seuraa ja tällä hetkellä hamahelmeily innostus on ollut taas huipussaan. Lapset saattaa monta tuntia päivässä näpertää keskittyneesti uusia hamahelmiteoksia. Meillä on pleikkari ja nintendo wii u nyt ollut jo muutaman viikon käyttökiellossa. Heti huomaa lasten käytöksessä valtavan eron. Jo alkaa kiinnostaa taas erilailla legot, lautapelit, ulkoilut sun muut. Toki jaksavat silloin tällöin kysellä, koska pelit palautuu, mutta ei vielä ainakaan muutamaan viikkoon. Normaalisti meillä on lapsilla 2 pelipäivää viikossa, jolloin voi tunnin-kaksi pelata. Myös muutamia poikkeuksia peliaikaan on ollut harvakseltaan.

am%20valtra.jpg

Vielä muutama sana maatilan töistä. Nyt on kaikki viimeisetkin jyvät saatu peltoon. Isännän isoveli tuli perjantaina hieman järeämmällä kalustolla äestyspuuhiin ja kahdestaan hinkkasivat viimeiset hehtaarit kylvökuntoon. Hieman haikeana vilkuilin hommia pellon reunalta, sillä itsestäni ei enää äestyspuuhaan ollut. Kokeiltu kyllä on ja sen jälkeen tulleet kipeät supistukset saivat ajamaan koneet kiireesti kotipihaan. Ei niin ei, eikä uskalla kyllä riskiä ottaa vauvojen puolesta. Eilen sitten meni viimeiset siemenet peltoon ja nyt voi hyvillä mielin odotella oraiden pintaan nousua. Viikko pari takaperin kylvetyt laitumet alkaa vihoittaa jo hyvällä vauhdilla. Välillä kun vettä tulee reippaasti, niinkuin eilen illalla, kasvusto villiintyy reippaaseen kasvuun. Ukkonenkin jyrähteli eilen illalla muutamaan otteeseen

amarantin%20vasikka.jpg

Eilen aamulla navetalla oli taas iloinen yllätys vastassa. Amaranth oli poikinut komean ja isokokoisen sonnivasikan. Hieman hämmästystä aiheutti se, että isäntä oli aamunavetalla ollut jo seitsemän aikaan eikä silloin minkään sortin merkkejä poikimisesta ei ollut. Parin tunnin kuluttua mennessäni sammuttamaan vesihanaa vasikka oli syntynyt ja kovasti jo tissiä etsimässä. Lehmän olisi pitänyt poikia jo muutama viikko sitten, mutta olin jo kuvitellut sen tulleen kantavaksi seuraavasta kiimasta kun vasikkaa ei näkynyt eikä kuulunut. Ja nyt siellä oli jättikokoinen, hyväkuntoinen vasikka terhakkaana valmiina elämään. Ihana yllätys ja emokin vaikutti oikein hyväkuntoiselta ja virkeältä vasikanpoikkeuksellisen isosta koosta huolimatta. Emo kyllä jo vuosien saatossa tutuksi tulleeseen tapaansa liiankin ärhäkkä puolustamaan vasikkaansa, jonka vuoksi tämä taisi olla Amarantin viimeinen poikiminen. Onnellinen kesä näillä kuitenkin yhdessä edessä pitkälle syksyyn saakka. Poikimatta enää kaksi emoa, joista toinen hieho. Kun viimeisetkin poikimiset on ohi lähdetään heti kovasti odotetulle lomalle, kunhan viikon kuluttua starttaavalta raksaprojektilta ja kesäkuun loppupuolella alkavalta rehunteolta ehditään. Toivottavasti ehditään jo ennen rehun teon alkua ja jäljellä oleva kaksikko päättäisi jakaantua ihan lähiviikkoina.

Tällaisiä kuulumisia meille kuuluu tänään. Kaikki pakollisilta hommilta liikenevä aika kulunut kasvihuoneella hitaalla tempolla touhuten ja MM-pelejä seuraten ja välillä hieman ystäviäkin nähden. Illalla aivan huikea finaali tiedossa, jota ei kyllä jättäisi mistään hinnasta katsomatta. Ellei Lumikki-hieho päättäisi juuri silloin alkaa poikimaan. Tosin vasikanvetoon ei minusta tällä hetkellä kipeytyneen selän vuoksi olisi ollenkaan. Jospa iltasella ennen peliä ehtisi vaikka rantasaunaan ja järveen pulikoimaan, sillä sitä en vielä tähän selkätuskaan ole kokeillutkaan.

Alkuviikolla luvattu huikeita kelejä ainakin näille suunnille ja lämpömittarin lukeman pitäisi kiivetä aina pariin kymppiin saakka.

Jännittävää sunnuntaita ja kaunista ja rentouttavaa, toivottavasti MM-kulta hohtoista alkavaa viikkoa! Täysi tsemppi päälle joka tuvassa 20.45! Olisi mahtava jatkumo Suomen jääkiekolle, sillä tältä vuodelta mestaruudet jo alle 18 -vuotiaiden ja alle 20- vuotiaiden MM-kisoista!