Tortillat Jauhelihatäytteellä
1 kg rotunaudan jauhelihaa
2 pss tacomausteseosta (SantaMaria)
Mustapippuria pari rouhaisua
kupillinen vettä
tomaattia
paprikaa
kurkkua
sipulia, ohuina viipaleina
salattia, rucolaa
aurajuustoa
juustoraastetta
punaista tacokastiketta
turkkilaista jogurttia
iso pussillinen Nachoja, tavallisia tai maustettuja.
keitettyä ja maustettua riisiä (tästä varsinkin lapset tykkää)
Paista jauheliha pannulla ja lisää kupillinen vettä ja 2 pussia mausteseosta. Pippurin ystävänä voi laittaa pari rouhaisua mustapippuria sekaan.
Muut aineet pestään ja pilkotaan omiin tarjoiluastioihinsa ja valmistetaan kastikkeet.
Cheddarjuustokastike (Varoitus, tämä on koukuttavan hyvää!)
1 prk kuohukermaa
1 pkt cheddarjuustoa (200 g siivut käy loistavasti)
Mustapippuria myllystä
Kaada kattilanpohjalle kerma ja lisää cheddarit. Mausta mustapippurilla. Sekoittele, kunnes juusto on kokonaan sulanut sekaan. Nosta pois levyltä ja anna jäähtyä hieman, näin rakenne paksuuntuu.
Guocamole (Kannataa ehdottomasti tehdä itse, kaupan vastaavat on aika kammottavia.)
2-3 syöntikypsää avokadoa
3- 5 valkosipulin kynttä
1 punainen chili (siemenillä tai ilman, riippuu miten tujua tavaraa haluaa)
1 prk kermaviili
loraus omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua antamaan happoa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
sokeri hyppysellinen
Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmänliha lusikalla irti. Lisää kaikki aineksiet korkeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Tarkista maku. Jos "potkua" ei ole tarpeeksi, laita sekaan lisää chiliä!
Jos eväitä jäljelle jää, seuraavana päivänä ei tarvinne miettiä mitä valmistaa. :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.