Erilaisia piirakoita on tullut viime aikoina tehtyä useamman kerran viikossa, sillä kasvihuoneesta ja kasvimaalta tulee erilaisia vihanneksia vielä mukavasti. Uusia reseptejä ja kokeiluja syntyy kuin sieniä sateella. Kinkkua, purjoa, kesäkurpitsaa, mausteita ja juustoa. Lopputuloksen on pakko olla hyvää. Lopputulos oli jopa niin hyvää, että kirjoitan tämän tänne muistiin itselleni ja kyllä kannattaa muidenkin suolaisen piirakan ystävien kokeilla.
Kinkkupiirakka
Pohja:
100g voita
1 muna
suolaa
2 dl ruisjauhoa
2 dl vehnäjauhoa
Sulata voi ja sekoita kaikki aineet yhteen. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle paistovuoalle hyvin reunoille asti. Korkeareunainen vuoka sopii tähän matalareunaista perinteistä piirakkavuokaa paremmin, sillä täytettä tulee paksusti.
Täyte:
Purjo
Kesäkurpitsaa
200 g kinkkusuikaletta
3 kananmunaa
1/2 rasiaa valkosipulituorejuustoa tai muuta vastaavaa
2dl maitoa/kermaa
juustoraastetta kourallinen
Suola, mustapippuria
Yrttejä oman maun mukaan
Halkaise ja huuhtele purjo, leikkaa ohuiksi siivuiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä siivuja niin, että toiseen reunaan jää siivu vihreää kuorta. Raasta kesäkurpitsan sisustaa muutama desi piirakan täytteeseen. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita. Mausta hyvin.
Kaada sekoitettu täyte pohjan päälle ja kiepauta kesäkurpitsasiivut rullalle ja asettele koristeeksi piirakan päälle.
Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Tarkkaile, että pinta saa hieman väriä.
Anna vetäytyä hetki ja nauti. :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.