20170902syys%20035.jpg

Erilaisia piirakoita on tullut viime aikoina tehtyä useamman kerran viikossa, sillä kasvihuoneesta ja kasvimaalta tulee erilaisia vihanneksia vielä mukavasti. Uusia reseptejä ja kokeiluja syntyy kuin sieniä sateella. Kinkkua, purjoa, kesäkurpitsaa, mausteita ja juustoa. Lopputuloksen  on pakko olla hyvää. Lopputulos oli jopa niin hyvää, että kirjoitan tämän tänne muistiin itselleni ja kyllä kannattaa muidenkin suolaisen piirakan ystävien kokeilla.

Kinkkupiirakka

Pohja:

100g voita

1 muna

suolaa

2 dl ruisjauhoa

2 dl vehnäjauhoa

Sulata voi ja sekoita kaikki aineet yhteen. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle paistovuoalle hyvin reunoille asti. Korkeareunainen vuoka sopii tähän matalareunaista perinteistä piirakkavuokaa paremmin, sillä täytettä tulee paksusti.

20170902syys%20028.jpg

Täyte:

Purjo

Kesäkurpitsaa

200 g kinkkusuikaletta

3 kananmunaa

1/2 rasiaa valkosipulituorejuustoa tai muuta vastaavaa

2dl maitoa/kermaa

juustoraastetta kourallinen

Suola, mustapippuria

Yrttejä oman maun mukaan

20170902syys%20025.jpg

Halkaise ja huuhtele purjo, leikkaa ohuiksi siivuiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä siivuja niin, että toiseen reunaan jää siivu vihreää kuorta. Raasta kesäkurpitsan sisustaa muutama desi piirakan täytteeseen. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita. Mausta hyvin.20170902syys%20026.jpg

20170902syys%20029.jpg

Kaada sekoitettu täyte pohjan päälle ja kiepauta kesäkurpitsasiivut rullalle ja asettele koristeeksi piirakan päälle.

Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Tarkkaile, että pinta saa hieman väriä.

s21754311_10155607515209019_1244142466_n

20170902syys%20031.jpg

Anna vetäytyä hetki ja nauti. :)

20170902syys%20032.jpg20170902syys%20036.jpg