Huh hellettä. Nyt kun kuumat kelit alkoi, niin toden teolla onkin kuumaa. Lämpömittarin lukemat näyttävät karvaa vaille 30 astetta. Itse viihdyn mieluummin aina varjossa ja jo kovasti olen tankannut koko päivän ajan vettä, sillä kohta lähdetään paalaamaan kesän ekoja paaleja. Tiedossa siis kuumaa puuhaa, sillä meidän traktoreista ei ilmastoinnin kaltaisia hienouksia löydy.  Viime kesän paalausurakan aikana hankittu lämpöhalvaus on vielä kirkkaana mielessä. Emolehmätilana ollaan sopivasti lypsytiloja muutama viikko jäljessä. Saapa nähdä, kuinka selviän tästä illasta, sillä eilen vatsatyräni reistaili iltasella niin pahasti, että olin jo lanssikyytiä soittamassa. Koko päivän vihotteli ja illalla olin jo täysin toimintakyvytön. Mies kun oli kaatamassa rehua, niin tiesin että tänään olisi pakko olla valmis käärimään paalit. Onneksi helpotti, vaikka edelleen koko oikea kylki on ihan kipeä ja arka.

00ronja1.jpg

Meillä oli muutaman päivän ihania vieraita. Höpöteltiin kaikessa rauhassa, saunottiin, katseltiin lasten touhuja ja grillailtiin useanpaan otteeseen. Isännyys ei niin kovasti ehtinyt vieraiden seurasta nauttia, sillä silppuri sanoi sopimuksen itri ja sitä hitsatessa kului melkein kokonainen päivä. Lehmien kun on päivästä ja vieraista huolimatta saatava aina kesäisin tuoretta rehua navetalla olevien puhtaat makuupaikat ja uudet eväät. Onneksi hänkin ehti iltaisin hieman hengähtämään.

00ronja.jpg00ronja3.jpg

Taas kerran oli upeaa katsella, kuinka lapset löysivät heti yhteisen sävelen. Pojat hieman kinailivat etukäteen, kumpi saa Ronjalle pitää seuraa. Saman ikäinen Roomeo veti pidemmän korren Remun seuraillessa leikkejä hieman sivummalta. Myös tytöillä oli keskenään kivat leikit ja meidän pikkuneiti seurasi esikuvaansa kuin hai laivaa. 

Lasten äiti on paras ystäväni lapsuudesta ja ollut elämässäni mukana kolmannelta luokalta asti. Joskus kauan kauan sitten, siis teinivuosina sovittiin että jos niin hullusti käy, että meistä jompi kumpi joskus saa miehen tai saati lapsen, toisesta tulee sitten kummitäti. Niinhän siinä sitten kävi, että minulla on kolme ja Mirulla kaksi lasta. Molemmat ollaan kummitätejä toistemme vanhimmille lapsille. Huvittavaa myös on, että minä päädyin tänne susirajan taakse maatilan emännäksi ja toinen osapuoli toimii muusikkona ja lakimiehenä Helsingissä. Niinhän sitä sanotaan että erilaisuus on rikkaus. Ja tärkeimmät ihmissuhteet säilyy läpi elämän.

00ronja4.jpg

Tällainen hieman vajaa vuotias pikku neiti oli niin aurinkoinen tapaus. Pieni lapsi varustettuna suurella sydämellä. <3 Niin äitinsä näköinen tapaus.

00ronja5.jpg

Meidän lapset ihmetteli mitä vauva oikein yrittää sanoa. Ja niille vastattiin, että se puhuu saksaa. Tänään sitten auton takapenkiltä kuului miettiväinen juttelu, että miten sen Mirun masusta on voinut syntyä saksalainen vauva? Hieman meitä hymyilytti...

00%2000%2000%20saippua.jpg

0000000000000000000000000000000.jpg

Pihvit ja tekemäni jäätelöt tekivät hyvin kauppansa ja laittelenkin teille pikapuoliin reseptiä prinsessan jäätelöstä.

Kiitos teille M&M ja lapsukaiset. Aika kanssanne oli antoisaa!

Isäntä sopivasti lähti jo paalaamaan edeltä, nyt on lähdettävä pikaisesti perään. Antoisaa ja aurinkoista viikonloppua teille kaikille!