Meille tuli tiistai aamuna kutsumaton vieras, jonka nenän edestä paiskataan ovikin kiinni jos suinkin ehditään. Nyt ei ehditty, sillä epätoivottu inhokkimme Yrjö hivuttautui kutsumattomana kotiimme. Tiistaina ensin pikkuneiti ja eilen vielä jäppinen 5v. Laatta molemmilla lensi onneksi vain kerran, mutta tiistaina kuumetta molemmilla oli 38.5 astetta. Se tiesi koko päivää sisällä, mutta eilen jo hieman nokkaansa näyttivät pihallakin. Tässä on nyt ahjerasti desinfioitu ovenkahvoja ja käsiä ja kaikkea mahdollista. Mä oon ihan hölmö hysteerikko oksutaudin kanssa, myönnetään. Ja mulla on varpaatkin ristissä jotta me aikuiset vältyttäisiin tältä, vaikka aika nopeasti taisi ohi tauti mennä.

soraa2.jpg

Terassi on edennyt hieman eteenpäin ja eilen itsekin osallistuin muutaman vaivaisen tunnin päällislankkujen mittaukseen ja sirkkelöintiin.Enemmänkin olisi kiva tehdä, sillä tykkään kyllä tuollaisen homman tekemisestä. Selkä ei vaan kestä kumartelua ja vatsassa oluva tyrä tuottaa myös hankaluuksia jos liikaa erehtyy kumartelemaan. Aikamoinen auringonpaiste puski päälle pilvettömältä taivaalta ja sai hommasta nopeasti hien pintaan nostattavaa ja läkähdyttävän kuumaa. Tässä on ollut nyt viime päiville paljon muutakin pikkupuuhaa. Alkoi ottamaan aivoon ihan pilvenä pölisevä piha ja sille piti tehdä jotain. Viime syksynä ajettiin tai siis isäntä ajoi soramontulta hiekkaa pihaan useita kuormia. Laatu vain jälkikäteen osoittautui heikoksi, eli savipitoiseksi ja sateiden tullessa meidän piha on puolen saappaaseen upottava lillinki. Taas opittiin kantapään kautta, että köyhän ei kannata säästää väärässä kohtaa, vaan panostaa kerralla laatuun. Nyt joudutaan ostamaan kahteen kertaan pihan täytemaat kun ekalla kerralla koitettiin päästä halvalla. Kun aurinko on porottanut jo pidemmän aikaan, savipitoinen hiekka muuttuu valtavaksi pölypilveksi jos joku siinä liikkuu. Saati kun auto ajaa pihaan, pölypilvi iskeytyy suoraan terassille harmaana seinänä. Ei kiva. Tästä syystä (ja vähän saamattomuudestakin) johtuen terassi odottaa edelleen tekstiilejä.

soraa.jpg

Eilen aamulla hankittiin metsänhoitoyhdistykseltä rulla tien levyistä kangasta, jonka tehtävä on suodattaa vesi, mutta estää maalajien sekoittuminen keskenään. Kankaat paikoilleen ja soitto sorakuskille.

soraa1.jpg

Kiireessä saattaa pöksytkin unohtua naulakkoon. :)

0000000000000000000000000000.jpg

Kyllä me yhdellä kuormalla pitkälle päästäisiin, kuvittelin itsekseni. Ja mitä vielä! 3 kipaletta 24 tonnin painoista sorakuormaa pihassa, eikä vieläkään riittänyt, lähellekkään. Voi prkl. Taitaa terassiin varatut "sisustusrahat" valua nyt soramontun omistajan taskuun, sillä budjettiin laskemaani soraan varattuun rahaan hivuttautui jo ykkönen eteen, eikä sekään vielä piisannut.

soraa3.jpgsoraa4.jpgsoraa5.jpg

Lopuksi pihaan kipattu kuorma levittyi kankaiden reunojen päälle ja vajetta jäi edelleen. Tänään siis vielä tilattava yksi kuorma kun terassiin tulevan paljun allekin on saatava reilu kerros mursketta ja aluskangasta on vielä paikoin näkyvissä. Piha on kyllä nyt ihan erinäköinen ja isännällä riitti tasoiteltavaa iltaan saakka. Suolaa pintaan ennen seuraavaa sadejaksoa ja kerroksen pitäisi kovettua pölyämättömäksi pinnaksi. Jaksan uskoa, että meidän pölyävän rapakon upottavuusongelmat on ainakin muutamaksi vuodeksi ratkaistu. Sen toki aika näyttää.

soraa9.jpg

Iltasella vielä suunniteltiin terassiin upotettavien valojen asennusta ja niiden paikkoja, mutta homma tuotti jo alussa ylimääräistä päänvaivaa. Minilyhyet johdot hankaloittaa asennusta, mutta paikoilleenhan ne on saatava. Myöskään terassin "yläpään" alla ei ole tilaa juuri lainkaan, kun taas alempana rinteessä olevan osan alla mahtuu vaikka hyvin konttamaan.

soraa%2C%20lamput.jpgsoraa6.jpg

Eskarilaisella tänään viimeinen koulupäivä. Hän niin kovasti odottaa jo kesää ja lomaa ja kaikkea siihen liittyvää. Veijaripuisto olisi kuulemma ensimmänen kesäloma etappi.

0000000000000000000000000000000000.jpg

Sairaspotilaatkin olivat illalla jo virkeitä ja tulivat pihalle nuuskimaan raikasta ilmaa. Johan sitä on melkein kaksi päivää nukuttu tai katseltu lastenohjelmaa olohuoneen patjalta. Eilen oli potilailla jo onneksi kuumeeton päivä, ja ruokakin maistui, mutta riehuminen jälkitautien pelossa on vielä ehdottomasti kielletty. Vähän saivat sipsutella terdellä ja pirteiltä näyttivät jo kumpainenkin.

vett%C3%A4.jpgvett%C3%A41.jpg

Voi sitä iloa ja riemua.

soraa8.jpgsoraa7.jpg

Loppu viikoksi onkin niin paljon ohjelmaa suunnitteilla, että terassiin ehditään panostamaan vasta seuraavalla viikolla. Ihan siis ei tullut ennakko odotusten mukaisesti viikossa valmista. Ellei nyt hieman valoja koeteta viikonlopun aikana näpertää paikoilleen. Tänään iltasella eskarilaisen eka kevätjuhla ja tiedän jo nyt, että siellä saan nieleskellä kyyneleitä. Oon ihan herkkis aina kaikessa tuollaisessa, eikä ainakaan korkealla mylläävät raskaushormoonit helpota asiaa pätkääkään, päinvastoin.

Tänään on myös paikallisen S-marketin avajaiset ja lapsille olisi vaikka mitää kivaa ohjelmaa sielä järjestettynä mörkömaan otuksista Hattara-pelleen. Muistakaahan paikalliset mennä käymään ja aikuisillekin sielä kakkua ja kahveeta tarjolla! 

Antoisaa loppuviikkoa teille kaikille ja nautitaan kesästä ja lämpöisistä keleistä vielä pari päivää! :) Ensi viikolla onkin sitten vuorostaan huomattavasti kylmenpää.