Maisemakahvilan -mustikka, -mansikka, -raparperi, -omena vai herukkapiirakka? Siis ihan mikä vaan, mitä sattuu tarjolla olemaan ja mikä miellyttää omaa makumaailmaa. Harvoin leivon mitään valmiista reseptistä, mutta tätä maistettua oli pakko kirjoittaa itsellekin muistiin. Ja haluan jakaa tämän teidän muidenkin iloksi. Siskoni luona olen tätä useamman kerran nauttinut ja nyt tätä on ollut kiva leipoa myös meillä käyneille vieraille, joten eikun tuumasta toimeen.
Ainekset
muruseos:
pohjataikina:
täyte:
pinnalle:
Valmistusohje
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät. Tai niistä tehdyt sekoitukset omien mieltymysten mukaan. :)
4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle.
Tässä valmisteilla vadelma- mansikkapiiras.
Ja tässä mustaherukka- mansikka-versio.
5. paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa Maisemakahvilan raparperipiirakan kanssa vaniliakastiketta tai jäätelöä, hyvää se on myös jääkaappikylmänä.
Kokoa annos ja nauti taivaallisen hyvästä piirakasta, joka sulattaa kaikkien sydämet.
Tämä toimi kivasti myös mansikka -ja omenaversioina. Nyt omenoiden kypsyessa kirpsakatkin kotiopuun omenat sopivat tähän hyvin.
Omenaversion päälle ripottelin reilusti kanelia.
Jäähtyneenä palat pysyvät hyvin kasassa ja tämän voi huoletta leipoa jo edellisenä päivänä valmiiksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.